Zondagse wedstrijd eindigt in 1-2 nederlaag

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag in een volgepakte Adelaarshorst een 1-2 nederlaag tegen De Graafschap geleden. Al in de beginfase van het duel kwam de ploeg van Jack de Gier op een 0-1 achterstand. De Achterhoekse voorsprong werd kort na rust verdubbeld: 0-2. Verder dan een late treffer van Maarten Pouwels kwam Go Ahead Eagles niet, al was Donny van Iperen diep in blessuretijd nog zeer dicht bij de gelijkmaker.

Go Ahead Eagles begon met Boyd Lucassen als rechtsback in plaats van de geschorste Jenthe Mertens. Ook Jeroen Veldmate en Maël Corboz ontbraken nog altijd in het basiselftal vanwege blessures. Al binnen tien minuten keek de ploeg van Jack de Gier tegen een 0-1 achterstand aan. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de clubtopscorer van De Graafschap, Ralf Seuntjens, met zijn voet verlengd en tot doelpunt gepromoveerd.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

De eerste goede mogelijkheid voor Go Ahead Eagles viel na ruim een kwartier te noteren. Via Antoine Rabillard en Jaroslav Navrátil kwam de bal voor de voeten van Elmo Lieftink, die zijn inzet over het doel van keeper Hidde Jurjus zag verdwijnen. In de minuten die daarop volgden, kwamen Rabillard, Lieftink en Alexander Bannink in de buurt van de gelijkmaker, maar gescoord werd er niet aan Eagles-zijde. Aan de andere kant bracht Hobie Verhulst redding op een schot van Daryl van Mieghem nadat hij op snelheid de Eagles-defensie had doorkruist.

De tweede treffer van De Graafschap viel alsnog kort na rust. Arbiter Dieperink ging voorbij aan een vermeende overtreding op Joran Swart, waarna Seuntjens alle tijd kreeg om het zestienmetergebied binnen te lopen en bal af te leggen op Branco van den Boomen, die voor de 0-2 tekende. Halverwege het tweede bedrijf behoedde Hobie Verhulst zijn team voor een grotere achterstand door met zijn voet een inzet van Ralf Seuntjens te keren, die ineens voor hem was opgedoemd.

Nadat doelpogingen van Rabillard (net naast) en Adrian Edqvist (kopbal voorlangs) nog niet tot het gewenste doelpunt hadden geleid, kwam de aansluitingstreffer vier minuten voor tijd alsnog op het scorebord. De bal viel in het zestienmetergebied van De Graafschap pardoes voor de voeten van Maarten Pouwels, die raak schoot in de verre hoek. Ver in blessuretijd leek Go Ahead Eagles ook nog de gelijkmaker te scoren. Buiten bereik van Jurjus schoot Donny van Iperen de bal richting tweede paal, maar de bal ging nét voorlangs, waardoor het 1-2 bleef in De Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles – De Graafschap 1-2 (0-1)
9. Ralf Seuntjens 0-1
50. Branco van den Boomen 0-2
86. Maarten Pouwels 1-2

Scheidsrechter: De heer Dieperink
Toeschouwers: 9.463
Gele kaart: Joran Swart, Alexander Bannink (beiden Go Ahead Eagles), Ralf Seuntjens (De Graafschap)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Boyd Lucassen, Sam Beukema (46. Donny van Iperen), Joran Swart (60. Maarten Pouwels), Elso Brito; Elmo Lieftink, Alexander Bannink, Soufyan Ahannach; Jaroslav Navrátil, Antoine Rabillard, Martijn Berden (72. Adrian Edqvist).

De Graafschap: Hidde Jurjus; Leeroy Owusu, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert, Roland Baas; Gregor Breinburg (80. Callum Slattery), Branco van den Boomen, Javier Vet; Daryl van Mieghem (85. Jordy Tutuarima), Ralf Seuntjens, Ioannis Mystakidis (70. Sven Blummel).