Ondanks dat de ploeg grotendeels de wedstrijd domineerde en voldoende mogelijkheden en kansen bij elkaar speelde, heeft Jong Go Ahead Eagles vanavond met 0-2 verloren van Jong Feyenoord. Tot ongeloof van coach Kick Maatman: “We gaven de doelpunten weliswaar te makkelijk weg, maar hadden er zelf zeker vijf moeten maken.”

Op een guur en behoorlijk goed bezocht sportpark De Muggert in Wesepe trad Jong Go Ahead Eagles aan met een redelijk ervaren team, bestaande uit onder anderen Donny van Iperen, Adrian Edqvist, Henri Anier, Maarten Pouwels en Zakaria Eddahchouri. Jong Feyenoord, gecoacht door oud-speler Arnold Scholten, trad daarentegen aan met een uiterst jonge selectie zonder spelers uit de eerste selectie.

Desalniettemin lieten de jonge Feyenoorders in de openingsfase zien over voldoende kwaliteit te bezitten om het de Deventer beloftenploeg lastig te kunnen maken. De eerste beste doelpoging werd direct omgezet in een doelpunt: een hard schot van verdediger Denzel Hall vanaf de rand van het zestienmetergebied verdween onder in de hoek achter Jong Eagles-doelman Jeroen Houwen: 0-1.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Dennis Bresser)

Na deze lastige openingsfase liet Jong Go Ahead Eagles echter zien ook over de nodige kwaliteit en weerbaarheid te beschikken. Door middel van goed positiespel kwam het team van Maatman steeds beter in de wedstrijd. De twee voorwaartsen Henri Anier en Maarten Pouwels bleven steeds druk zetten op de achterhoede van Jong Feyenoord, die onder leiding stond van aanvoerder Noah Lewis. Tot hele grote kansen leidde dit niet, de diverse doelpogingen van onder anderen Samuel Wakana, Adrian Edqvist en Zakaria Eddahchouri misten precisie of waren eenvoudig te keren door Jong Feyenoord-goalie Elber Evora.

Ook de eerste fase na rust liet een zelfde spelbeeld zien. Jong Go Ahead Eagles bleef de aanval zoeken en creëerde wederom een aantal goede mogelijkheden, maar steeds was de eindpass of voorzet onvoldoende of werden de kansen slecht afgerond. Na ruim een uur spelen kwamen de jeugdspelers Coen Temminck en Ibo Yildiz de moe gestreden aanvoerder Boyd Lucassen en Henri Anier aflossen. In de 70e minuut verdubbelde Jong Feyenoord tegen de verhouding in de score: een voorzet vanaf de rechterkant werd niet goed beoordeeld door de Deventer verdediging en Splinter de Mooij was in staat om vrij de 0-2 in te koppen.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Dennis Bresser)

Dit was het sein voor Eagles-coach Maatman om een en ander om te zetten en opportunistischer te gaan spelen. Verdediger Donny van Iperen werd naar het front gestuurd om samen met Maarten Pouwels als aanspeelpunt te gaan fungeren. Ook deze speelwijze leverde een flink aantal goede mogelijkheden op voor Jong Go Ahead Eagles, maar ook deze waren niet besteed aan onder andere Maarten Pouwels, Jarno van den Bos en Zakaria Eddahchouri.

Daarmee leed Jong Go Ahead Eagles een zure nederlaag, die gezien het veldspel en aantal gecreëerde kansen als onnodig kan worden bestempeld. Tot frustratie van Kick Maatman: “In totaal hebben we zeventien doelpogingen geturfd, maar we scoren uiteindelijk niet. Daarom is dit een zure nederlaag, ondanks dat het veldspel er over grote fases goed uit zag en we tot het laatst toe nog het gevoel hadden dat we terug in de wedstrijd konden komen.” Door de verliespartij blijft Jong Go Ahead Eagles hekkensluiter in poule A van de beloftencompetitie.

Jong Go Ahead Eagles – Jong Feyenoord 0-2 (0-1)
7. Denzel Hall 0-1
74. Splinter de Mooij 0-2

Jong Go Ahead Eagles: Jeroen Houwen; Jarno van den Bos, Donny van Iperen, Max Leeflang, Nicolas Abdat; Boyd Lucassen (63. Coen Temminck), Zakaria Eddahchouri, Maarten Pouwels; Samuel Wakana (75. Kevin Greeven), Henri Anier (63. Ibo Yildiz), Adrian Edqvist.


(Foto: Dennis Bresser)