Zwaarbevochten driepunter tegen Jong PSV: 1-0

Go Ahead Eagles heeft ook de tweede wedstrijd van deze week winnend afgesloten. Na de eerdere 0-3 zege op Jong AZ – afgelopen maandag – werd het vanavond 1-0 tegen Jong PSV. Een doelpunt in de eerste helft van clubtopscorer Sam Beukema was genoeg voor de zwaarbevochten zege.

Het duurde even voor er zich kansen aandienden in De Adelaarshorst. Het eerste wapenfeit kwam op naam van Fodé Fofana, die vanuit een moeilijke hoek op doel schoot. Jay Gorter keerde de bal, waardoor het Eindhovense gevaar was geweken.

Go Ahead Eagles ging efficiënter om met de eerste kans die de ploeg kreeg. Een ingestudeerde vrije trap van Erkan Eyibil werd door Sam Beukema met de voet verlengd tot over de doellijn: 1-0 in de 18e minuut. Het was voor de centrale verdediger zijn zevende competitiedoelpunt van het seizoen. De aangever van het openingsdoelpunt – Eyibil – slalomde enkele minuten later door de Eindhovense defensie op weg naar de tweede Eagles-goal, maar strandde op doelman Vincent Müller. Meer dan een naast geschoten vrije trap van Dante Rigo viel er in het vervolg van de eerste helft niet meer te noteren, tótdat Jeroen Veldmate op slag van rust na een corner van Eyibil vol op de paal schoot.

De tweede helft verliep voetballend een stuk stroever van de zijde van Go Ahead Eagles, dat er echter wel veel strijd en vechtlust tegenover stelde. Meest dreigende speler aan de kant van de Eindhovenaren was invaller Kristófer Kristinsson. In de 66e minuut kreeg de IJslandse topscorer van Jong PSV een behoorlijke mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren, maar de aanvaller vond het zijnet. Eén minuut later was het Eindhovense beloftenteam opnieuw dreigend. Een scherpe, lage voorzet werd echter door iedereen gemist, waarna Wout Droste de bal bij de tweede paal over de achterlijn gleed. Nadien was het opnieuw Kristinsson die voor gevaar zorgde, maar de IJslander schoot voorlangs.

Een invaller aan Eagles-zijde – Jay Idzes – had het duel zes minuten voor tijd definitief in het slot kunnen gooien. De middenvelder kon vol uithalen na een uitstekende voorbereidende actie van Sam Hendriks, maar keeper Müller voorkwam een doelpunt. De redding van de Eindhovense goalie kon echter niet voorkomen dat Go Ahead Eagles de negende zege in een reeks van tien competitiewedstrijden mocht begroeten, waardoor de drie punten in Deventer bleven.