Eerste Selectie

Drukke ’thuisweek’ eindigt met puntendeling tegen FC Utrecht: 1-1

Een overwinning op Ajax en een bekernederlaag tegen PSV. Aan dat rijtje heeft een energiek Go Ahead Eagles vandaag een gelijkspel tegen FC Utrecht toegevoegd: 1-1. Het team van Kees van Wonderen kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Luuk Brouwers, waarna de Domstedelingen na rust via Moussa Sylla langszij kwamen.

Het was voor Go Ahead Eagles de derde thuiswedstrijd in zeven dagen tijd. Na Ajax en PSV was met FC Utrecht opnieuw een (sub)topclub te gast in Deventer. Na een kleine tien minuten voetballen viel de eerste poging van de wedstrijd te noteren. Andries Noppert dacht even dat hij alle tijd van de wereld had en liet Moussa Sylla te dichtbij komen. De Utrecht-aanvaller kreeg de uittrap van doelman tegen zich aan, maar zag de bal naast gaan. Niet veel later kwam Ragnar Oratmangoen goed door, maar zijn inzet belandde in het zijnet.

Vijf minuten later volgde opnieuw een hachelijk moment voor het Eagles-doel: een schot van Bart Ramselaar spatte uiteen op de paal. De rebound was vervolgens niet besteed aan Henk Veerman. Vervolgens gebeurde er lange tijd vrij weinig in De Adelaarhorst, die net als in alle andere thuiswedstrijdstrijden dit seizoen (waarin het mogelijk was) uitverkocht was.

Am3i0129

Na iets meer dan een half uur voetballen viel het openingsdoelpunt: Luuk Brouwers slalomde vanaf randje zestien en schoot vervolgens de bal koelbloedig binnen. Het was alweer zijn zevende treffer van het seizoen. In het restant van de eerste helft most Eagles-goalie Andries Noppert nog twee keer heldhaftig optreden, waaronder bij een kopbal van Henk Veerman.

Aan het begin van het tweede bedrijf vielen er weinig kansen te noteren. Met nog ongeveer twintig minuten op de klok kreeg Go Ahead Eagles twee mogelijkheden. Een goed schot uit de draai van Isac Lidberg werd gepakt door FC Utrecht-keeper Fabian de Keijzer. Niet veel later keerde De Keijzer opnieuw op een inzet van de Zweedse spits. Naarmate de tweede helft vorderde werd Go Ahead Eagles steeds gevaarlijker: zo kopte Jay Idzes een bal net naast. Niet veel later maakten de Domstedelingen echter de 1-1: het doelpunt kwam op naam van Moussa Sylla.

 Deb1007

Na die treffer van de Utrechters kon het alle kanten op: zo kreeg ook Eagles-invaller Giannis Botos nog een grote kans. Gescoord werd er echter niet meer: een zware voetbalweek eindigde daarmee met één overwinning, één nederlaag en één gelijkspel: 1-1 eindstand.

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – FC Utrecht 1-1 (1-0)
33’ Luuk Brouwers 1-0
76’ Moussa Sylla 1-1

Scheidsrechter: Danny Makkelie
Gele kaart: Philippe Rommens (Go Ahead Eagles), Mark van der Maarel (FC Utrecht)

Go Ahead Eagles: Andries Noppert; Cuco Martina (63’ Ogechika Heil), Gerrit Nauber, Jay Idzes, Bas Kuipers; Mats Deijl, Philippe Rommens, Luuk Brouwers (63’ Boyd Lucassen); Iñigo Córdoba (85′ Marc Cardona), Isac Lidberg (85′ Giannis Botos), Ragnar Oratmangoen.

FC Utrecht: Fabian de Keijzer; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Mark van der Maarel (63’ Mimoun Mahi), Django Warmerdam; Adam Maher, Quinten Timber; Moussa Sylla, Sander van de Streek, Bart Ramselaar (84′ Othman Boussaid); Henk Veerman (46’ Anastasios Douvikas).

Terug naar overzicht