Zweden voorbij Rusland in Adelaarshorst

Zweden heeft in groep B van Women’s Euro 2017 goede zaken gedaan. Na een 0-0 gelijkspel in de eerste wedstrijd tegen regerend Europees kampioen Duitsland werd in De Adelaarshorst gewonnen van Rusland: 2-0.

De Zweedse vrouwen zetten direct vanaf de eerste minuut druk op het doel van de Russische keepster Tatyana Shcherbak. Het leidde in de beginfase tot drie behoorlijke kansen voor Zweden, maar gescoord werd er niet. In de 22ste minuut trof de Zweedse aanvoerster Lotta Schelin met een kopbal wél doel: 1-0. Dat was ook de ruststand, waarna Stina Blackstenius al snel in de tweede helft het Russische verzet brak door de Zweedse voorsprong te verdubbelen: 2-0. Door de zege heeft Zweden na twee wedstrijden vier punten behaald in groep B; Rusland blijft staan op drie punten.

(Foto’s: Erik Pasman)

Aanstaande maandag (24 juli, aanvang 20:45 uur) wordt in De Adelaarshorst opnieuw een wedstrijd gespeeld tijdens Women’s Euro 2017. Het vrouwenteam van Noorwegen neemt het dan in groep A (waarin ook Nederland zit) op tegen Denemarken.

Een volledig fotoverslag van Zweden – Rusland is hier te vinden.