Onder-19 en -17 verliezen, gelijkspel Onder-15

Go Ahead Eagles Onder-19 heeft een pijnlijke 4-1 nederlaag geleden tegen Argon. Onder-17 ging geflatteerd onderuit tegen AFC (2-4) en Onder-15 speelde met 3-3 gelijk in de oefenwedstrijd tegen het Amerikaanse Oakwood Soccer Club.

Gaf de trainersstaf van Go Ahead Eagles Onder-19 in de rust nog een compliment aan de spelers, in de tweede helft ging het helemaal mis. De 0-1 voorsprong in Mijdrecht, door een doelpunt van aanvoerder Jairzinho Slijngard, werd in tien minuten weggepoetst door Argon: 4-1. “Ik hoop dat de jongens beseffen dat ze altijd het maximale moeten geven”, zei trainer Toine Rorije. “Er sloop gemakzucht in de ploeg. We hebben talent zat, maar er komt echt meer bij kijken om het betaald voetbal te halen.” Slijngard was de enige die zich aan de malaise onttrok. “Jairzinho ging wél de strijd aan. De rest zakte door de ondergrens.”

Trainer Jan Kromkamp was juist zeer content met het spel van zijn ploeg, de Onder-17. “Ik mag het eigenlijk niet zeggen, want we hebben verloren, maar wij voetbalden goed.” Door twee makkelijk weggegeven hoekschoppen ging AFC op het veld van VV Diepenveen met een 0-2 voorsprong de rust in. Twee mooie doelpunten – van Beau de Bone en Olaf Kok – brachten Go Ahead Eagles op gelijke hoogte, waarna AFC andermaal twee keer toesloeg. Kromkamp: “Wij benutten onze kansen niet en zij maken uit een counter de 2-3.” Wat volgde was een alles-of-niets-strategie. Het werd niets: 2-4. “Geflatteerd”, vond Kromkamp.

Nederland versus de VS op sportpark De Muggert.

Onder-15 speelde in Wesepe een vermakelijke oefenpot tegen Oakwood Soccer Club uit Glastonbury (VS), op tournee in Nederland. Go Ahead Eagles was voor rust goed en ging door een doelpunt van Koen Holwerda met een 1-0 voorsprong rusten. De tweede helft was de thuisploeg minder sterk aan de bal en gaf het te makkelijk goals weg. Het werd 1-1, 2-1 voor Go Ahead Eagles, 2-3 voor Oakwood en tot slot 3-3. Deyon Boerleider, die als linksbuiten opviel met zijn acties, scoorde twee keer voor Go Ahead Eagles. De Amerikanen onderscheidden zich vooral door hun sterke fysiek en enorme drive.

Karakteristieken:
Tweede divisie A: Argon O19 – Go Ahead Eagles O19 4-1 (0-1). Doelpunt GAE: Jairzinho Slijngard.
Eerste divisie (laag): Go Ahead Eagles O17 – AFC O17 2-4 (0-2). Doelpunten GAE: Beau de Bone, Olaf Kok.
Oefenwedstrijd: Go Ahead Eagles O15 – Oakwood Soccer Club O15 3-3 (1-0). Doelpunten GAE: Deyon Boerleider (2), Koen Holwerda.