Meer  dan voetbal

De maatschappelijke waarde van een voetbalclub is enorm. Het is dan ook niet meer dan logisch dat dit binnen het beleid van de club een belangrijk onderdeel vormt middels drie pijlers: voetbal, voetbalbeleving en meer dan voetbal. De pijler ‘Meer dan voetbal’ komt tot uiting in de sociaal-maatschappelijke rol die Go Ahead Eagles niet alleen nastreeft in Deventer, maar in de gehele Sallandse regio en Apeldoorn.

Go Ahead Eagles is een club die midden in de samenleving staat. Niet alleen voelen inwoners van Salland en de Stedendriehoek zich verbonden met de club, maar ook voelt Go Ahead Eagles zich nauw verbonden met de inwoners van Deventer en de omliggende regio.

Stichting UP4S

In het kader van het samenwerkingsverband Stichting UP4S werden er de afgelopen jaren voetbalclinics gegeven in Bukomansimbi (Oeganda). Gerard Hullegie (hoofd jeugdscouting Go Ahead Eagles), Tristan Berghuis (trainer Go Ahead Eagles Onder-15) en Jochem de Weerdt (voormalig jeugdtrainer van Go Ahead Eagles) deden verslag van hun ervaringen in het Afrikaanse land.

Reisverslag Gerard Hullegie (2022)

Projectteam Oeganda verstevigt samenwerking met trainers in Bukomansimbi

Reisverslag Gerard Hullegie (2019)

Dagboek van Gerard (slot): ‘Trainers Oeganda werken steeds meer als team’ (21 oktober 2019)

Dagboek van Gerard: ‘Gek doen op lokale hits’ (17 oktober 2019)

Dagboek van Gerard: ‘Koeien en geiten op het veld’ (14 oktober 2019)

Reisverslag Tristan Berghuis (2018)

Dagboek van Tristan (slot): ‘Leeuwen spotten met een lekke band’ (23 juli 2018)

Dagboek van Tristan: ‘Brons voor Bukomansimbi Eagles!’ (22 juli 2018)

Dagboek van Tristan: ‘Schoolbezoek eindigt in dance party’ (21 juli 2018)

Dagboek van Tristan: ‘Voetballen op zand, stenen en heuvels’ (19 juli 2018)

Dagboek van Tristan: ‘Vijf mensen op één scooter in Oeganda’ (18 juli 2018)

Reisverslag Jochem de Weerdt (2017)

‘Soms dachten ze dat ik gek was’ (1 juli 2017)

Een proost uit Midden-Afrika (25 juni 2017)

‘Bekers en medailles zijn hier heilig’ (23 juni 2017)

Voetballen tussen de brommers en koeien (22 juni 2017)

Voorstad Oost

Buurtsportvereniging

De Buurtsportvereniging Voorstad richt zich op de wijk Voorstad Oost met ruim 10.500 inwoners. Een markant punt in deze woonwijk is het stadion van Go Ahead Eagles dat midden in de wijk tussen de woningen ligt. In Voorstad heeft eind 2015 een uitgebreide wijkanalyse naar gezondheid en bewegen plaatsgevonden. Er hebben focusgroepgesprekken plaatsgevonden met kinderen, jongeren, ouders en senioren. Het onderzoek is gericht op ‘het ervaren van gezondheid’. Het doel is om in de wijk een basisbeweegaanbod te realiseren, zodat een brede groep regelmatig sport. Dat gebeurt samen met verenigingen, zodat kinderen zoveel mogelijk doorstromen naar regulier sportaanbod.

Voorstad Verbindt

Voorstad Verbindt is een sociaal kunstproject van drie jaar, waarmee met iedereen die een relatie met of hart heeft voor Voorstad Oost samen wordt gewerkt aan een drie kilometer lange sjaal in de roodgele kleuren van Go Ahead Eagles. Deze afstand is exact gelijk aan de omtrek van de wijk Voorstad Oost, zodat deze letterlijk ‘verwarmd en omarmd’ wordt. Go Ahead Eagles is enorm trots op dit prachtige initiatief van zijn buren en stimuleert Voorstad Verbindt met enkele vrijkaarten per wedstrijd.

Voorstad Beweegt

Het project Voorstad Beweegt is ontstaan vanuit het netwerk ‘Gezond in Deventer’ met een groot aantal stedelijk en regionaal werkende instellingen. Het netwerk deelt de visie op (positieve) gezondheid en gezamenlijke doelstellingen om gezondheidsverschillen te verkleinen. Het samenwerkingsverband ziet de gebiedsgerichte gezondheidsaanpak van Voorstad Beweegt als een enorme kans om op wijkniveau, op maat en met bewoners aan de slag te gaan met gezondheid.

Klasbakproject

Al sinds mensenheugenis (oftewel: sinds 1920) is De Adelaarshorst, het stadion van Go Ahead Eagles, gevestigd in Voorstad Oost. Go Ahead Eagles toont zich graag een goede buur en is trots op zijn bijzondere plek in deze oude stadswijk in Deventer.

Een schone buurt is voor iedereen fijn om in te wonen. Daarom ruimt een aantal bewoners in Voorstad Oost met enige regelmaat zwerfafval op in de buurt. Deze ‘Gekke Henkies’, zoals ze zichzelf noemen, komt u tegen met grijper en vuilniszak of -bak.

Go Ahead Eagles wil daarbij graag aanhaken en – met de hulp van meer bewoners – een bijdrage leveren aan een schone wijk. Daarom staat een elftal klasbakken klaar voor bewoners uit Voorstad Oost om gevuld te worden met zwerfafval uit de buurt. Elf prachtige roodgele bakken, allemaal met het portret van een legendarische Eagles-speler erop! Daarmee loop je voor je plezier een rondje door de buurt. Met elke klasbak vol zwerfafval valt een kaartje te verdienen voor de eerstvolgende thuiswedstrijd. Zo slaan we twee vliegen in een klap: buurtbewoners kunnen gratis naar een wedstrijd en Voorstad Oost wordt nog schoner! De bakken zijn ondergebracht bij Speeltuin De Driehoek.

Monuta

Go Ahead Eagles heeft een overeenkomst met uitvaartverzorger Monuta. Hierdoor is het bij Monuta mogelijk de clubliefde voor Go Ahead Eagles te laten doorklinken in een uitvaart. Go Ahead Eagles merkte al langer dat deze behoefte leefde onder de supporters. De liefde voor de club is er tijdens het leven, maar ook daarna. Van generatie op generatie wordt deze doorgegeven. Door een uitvaart met een Go Ahead Eagles-tint krijgen supporters de mogelijkheid om deze clubliefde ook bij hun afscheid te laten doorklinken.

De mogelijkheden zijn divers. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor het gebruiken van het stadion, de horecafaciliteiten en/of de spelersbus. Maar ook voor een kist met logo, bloemen met daarin het logo van Go Ahead Eagles verwerkt of in de specifieke clubkleuren. Of misschien wilt u dat er in stoet langs het stadion wordt gereden?

Monuta stelt een vergoeding beschikbaar voor het gebruik van de Go Ahead Eagles-elementen bij uitvaarten. Deze vergoeding komt volledig ten goede aan Go Ahead Eagles Meer dan Voetbal, de maatschappelijke afdeling van de club. Hierdoor geeft Go Ahead Eagles deze bijdrage middels tal van projecten weer terug aan de samenleving.

Meer informatie over Monuta