Begin maart overleed Gerard Wüstefeld op 75-jarige leeftijd. Hij maakte in de jaren ’60 deel uit van het toenmalige ‘gouden team’ van Go-Ahead.

Wüstefeld was geboren aan de Rielerweg. Net als Gerrit Niehaus (en enkele jaren later Dick Schneider, Wietse Veenstra en Adrie Steenbergen) was hij een van de echte ‘Deventer jongens’ die opgroeiden in de directe nabijheid van het stadion.

Wüstefeld kwam eind jaren ’50 als jeugdspeler over van stadgenoot Labor. Begin jaren’60 maakte hij de overstap naar het eerste elftal. De aanvaller viel niet echt op, maar scoorde wel geregeld. In de zomer van 1964 stapte hij over naar Enschedese Boys. Het werd een verloren seizoen, en al een jaar later keerde hij terug naar Go-Ahead. Daar turnde coach Fadrhonc hem om tot een moderne, aanvallende verdediger. Weer bleef hij vooral een stille kracht, maar nog steeds bleef hij elk seizoen zijn goaltjes meepikken. Hij speelde ook mee in de uitwedstrijd tegen Celtic voor de Europa Cup.

Aan het begin van het seizoen 1969-1970 liep Wüstefeld in de competitiewedstrijd tegen Holland Sport een ernstige blessure op. Er volgde een meniscusoperatie, waarvan hij niet goed herstelde. Aan het eind van het seizoen moest hij op 29 jarige leeftijd noodgedwongen afscheid nemen van het voetbal.

Tekst: Niet te Kraken

GoAhead Teamfoto

Go Ahead Eagles wenst de nabestaanden van Gerard Wüstefeld veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.