Het hing al even in de lucht, maar nu is het definitief: Go Ahead Eagles huurt Daniel Crowley (19) voor de rest van het seizoen 2016/2017 van Arsenal.

De middenvelder staat sinds 2014 onder contract bij Arsenal, dat hem eerder verhuurde aan Barnsley en Oxford United. In de zomer van 2015 reisde de aanvallend ingestelde middenvelder nog met de hoofdmacht van Arsenal af naar Singapore voor een voorbereidingstrip. Voordat hij naar Londen verhuisde speelde Crowley in de jeugd van Aston Villa, waarmee hij in 2013 de prestigieuze NextGen Series won.

“Een speler die zeer vaardig is aan de bal”, noemt technisch manager Dennis Bekking de nieuwste aanwinst van Go Ahead Eagles. “Hij kan een mannetje passeren en heeft oog voor de steekpass. Hiermee voegt hij creativiteit toe aan het middenveld.”

Daniel Crowley werd geboren en getogen in het Engelse Coventry, maar zijn grootouders komen uit Ierland. Vandaar dat hij zowel alle Engelse als Ierse jeugdelftallen doorliep. “Mijn overgang naar Nederland is een zeer bewuste keuze”, vertelt Crowley. “Het Nederlandse voetbal staat bekend als technisch en tactisch voetbal. Dat past bij mij. In de League One, waarin ik met Barnsley en Oxford United speelde, wordt toch wat meer de lange bal gehanteerd. Ik ben een attacking minded midfielder, die graag kansen creëert voor aanvallers. Aan de andere kant ben ik ook zeer gemotiveerd te leren meer verdedigende ondersteuning te leveren. Ik denk dat het tactisch sterke Nederlandse voetbal me daarbij kan helpen.”

In december liep Daniel Crowley al twee weken stage bij Go Ahead Eagles. Go Ahead Eagles maakte kennis met de middenvelder en andersom. Crowley: “Go Ahead Eagles is een mooie club met goede spelers en trainers. Bovendien werken er veel vriendelijke mensen. Dat laatste is ook heel belangrijk voor mij. Ik voelde me meteen welkom. Mij werd aan alle kanten verteld hoe belangrijk en fanatiek de fans hier zijn. Ik kan dan ook niet wachten tot het 13 januari is. Meteen een belangrijke wedstrijd in de Eagles Nest.”

Foto boven: Daniel Crowley geflankeerd door de andere nieuwelingen Elvis Manu en Pedro Chirivella voor de Niet te Kraken-vitrines in het supportershome. (Foto: Henny Meyerink)