Deze foto werd genomen vlak na de IJsselderby. Theo Zwarthoed en zijn zoon Thijs (6) staken aan het veld even de koppen bij elkaar. “Kop op, papa”, fluisterde Thijs zijn vader toe.

Theo en Thijs deden wat alle supporters van Go Ahead Eagles gisteren na de wedstrijd deden: even de koppen bij elkaar steken. In het supportershome, aan de eettafel of in de WhatsApp-groep van de vriendenkring; overal werden krachttermen uitgewisseld, werd er samen stevig gebaald.

Na een verloren IJsselderby is de tijd tussen ‘de koppen bij elkaar’ en ‘kop op’ langer dan normaal. Feit is dat over twee weken FC Twente-uit wacht. Nu al gaan 700 supporters mee, en ook na gisteren blijven fans zich aanmelden. De kop nog niet helemaal op misschien, maar wel het besef: het wordt niet makkelijk, maar de strijd is nog lang niet gestreden. Het vizier is nu eerst op de 17e plaats. Een gat van twee punten met nog zeven wedstrijden te gaan.

Terug naar de foto, terug naar Theo en Thijs, vlak na de IJsselderby. De koppen bij elkaar. Vader en zoon. Eén van de eerste elf en één van de twaalfde man. “Jij ook”, fluisterde Theo terug.

Foto: Rocketboys