Gelijkspel tegen Telstar in Adelaarshorst

In een ijskoude Adelaarshorst heeft Go Ahead Eagles met 1-1 gelijkgespeeld tegen Telstar. Door een doelpunt van Givan Werkhoven in de eerste helft leidde de ploeg van Jan van Staa bij rust met 1-0. Na vier minuten spelen in de tweede helft zette Telstar-topscorer Andrija Novakovich de 1-1 eindstand op het scorebord.

Met de van blessures herstelde Sam Hendriks en Bruno Andrade weer aan het front begon Go Ahead Eagles aan de ontmoeting tegen de Velsenaren, die als nummer vier van de Jupiler League naar Deventer waren afgereisd. De eerste grote kans was voor de ploeg van trainer Mike Snoei, maar een kopbal van Telstar werd bij de paal door Andrade van de lijn gehaald. Kort daarna moest Sonny Stevens een vrije trap van de Velsenaren uit zijn doel ranselen om een achterstand te voorkomen.

(Foto: Henny Meyerink)

De openingstreffer viel in de 18de minuut uit een spelhervatting en kwam op naam van Go Ahead Eagles. Een hoekschop werd door Robin Buwada ingekopt, waarna de bal via een Telstar-verdediger voor de voeten van Givan Werkhoven viel, die van dichtbij binnenschoot: 1-0. Binnen het eerste half uur kreeg Go Ahead Eagles twee mogelijkheden om de score te verdubbelen. Een afgeslagen corner belandde voor de voeten van Andrade, die de bal van afstand maar net langs de verkeerde kant plaatste. Ook Hendriks kreeg een goede schietkans na een fraaie steekbal van Sjoerd Overgoor, maar Telstar-keeper Rody de Boer keerde de inzet van de spits.

De spits en clubtopscorer van Telstar, Andrija Novakovich, wist kort na rust wel het doel te vinden en bracht de Velsenaren in de 49ste minuut op gelijke hoogte: 1-1. Ook Hendriks was in de tweede helft dicht bij een treffer, maar zijn kiezelharde schot belandde in de 61ste minuut op de vuisten van De Boer. In het laatste half uur ging Go Ahead Eagles met veel energie en ondersteund door het publiek op de ijskoude tribunes op jacht naar een tweede doelpunt. Joey Suk was drie minuten voor tijd nog het dichtst bij de winnende treffer, maar zijn kopbal ging voor het Telstar-doel langs, waardoor Go Ahead Eagles en Telstar elkaar op een gelijkspel hielden.

Go Ahead Eagles – Telstar 1-1 (1-0)
18. Givan Werkhoven 1-0
49. Andrija Novakovich 1-1

Scheidsrechter: De heer Pérez
Aantal toeschouwers: 6.788
Gele kaart: Joey Suk, Bruno Andrade (beiden Go Ahead Eagles), Andrija Novakovich, Rodny Cabral (beiden Telstar)

Go Ahead Eagles: Sonny Stevens; Robin Buwalda, Rick Ketting, Xandro Schenk, Dennis Hettinga; Jeff Stans, Joey Suk, Sjoerd Overgoor (77. Stefano Beltrame); Givan Werkhoven, Sam Hendriks (83. Aaron Nemane), Bruno Andrade.

Telstar: Rody de Boer; Rodny Cabral, Toine van Huizen, Donny van Iperen, Elso Brito; Jasper van Heertum; Shaquill Sno (81. Ernandes Toretta), Jerdy Schouten, Anass Najah (64. Melvin Platje), Mohamed Hamdaoui (89. Senne Lynen); Andrija Novakovich.