Go Ahead Eagles pakt ook tegen ADO Den Haag de volle buit: 3-1

Go Ahead Eagles is erin geslaagd om voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd de volle buit te pakken. Na de zege bij NEC, vorige week zaterdag, werd vanavond in De Adelaarshorst ook gewonnen van ADO Den Haag: 3-1. Twee doelpunten van Sam Hendriks en een treffer van Marcel Ritzmaier brachten Go Ahead Eagles de felbegeerde driepunter tegen de concurrent uit de Hofstad.

Go Ahead Eagles begon sterk aan het duel tegen ADO Den Haag, waar trainer Alfons Groenendijk als hoofdtrainer debuteerde. Al na zeven minuten kregen de Deventenaren een riante mogelijkheid om de score te openen. Jarchinio Antonia trok vanaf de rechterkant naar binnen en zette met een listig steekballetje Sam Hendriks vrij voor ADO-doelman Ernestas Setkus. De spits schoot in kansrijke positie echter over. Enkele minuten later waagde Daniel Crowley een poging van afstand, maar zijn schot smoorde tegen het been van een ADO-verdediger waardoor Setkus de bal gemakkelijk kon oprapen. Ook Sander Duits was in het eerste half uur dicht bij de openingstreffer. De Eagles-captain kopte de bal met een zweefduik richting het ADO-doel, maar Setkus keerde zijn inzet. ADO Den Haag stelde daar weinig tegenover waardoor de Eagles-defensie eenvoudig overeind bleef en doelman Theo Zwarthoed nauwelijks in actie hoefde te komen. In de 38ste minuut brak Sam Hendriks de ban voor Go Ahead Eagles. De gedreven Jarchinio Antonia gaf een voorzet vanaf de rechterkant, Setkus greep half in, waarna Hendriks de bal over de doellijn werkte: 1-0.

(Foto: Henny Meyerink)

In de tweede helft bleef Go Ahead Eagles het betere van het spel houden. Antonia trok vanaf rechts naar binnen en haalde uit met links, maar zag de bal via het lichaam van een ADO-speler naast het doel gaan. Aan de andere kant was een kopballetje van invaller Mike Havenaar niet meer dan een speldenprikje van ADO-zijde. Ludcinio Marengo, die zijn thuisdebuut maakte voor Go Ahead Eagles, kreeg een behoorlijke mogelijkheid om de Deventer voorsprong te verdubbelen, maar strandde op doelman Setkus. Kort daarop wist Go Ahead Eagles echter alsnog de tweede treffer op het scorebord te brengen. ADO-verdediger Tom Beugelsdijk verslikte zich in de bal, waarna Sam Hendriks een vrije doortocht kreeg richting Setkus. De Eagles-spits omspeelde de keeper beheerst en scoorde zijn tweede treffer van de avond: 2-0 in de 57ste minuut.

Zeventien minuten voor tijd was Hendriks ook dicht bij zijn derde treffer van het duel. De spits omspeelde opnieuw Setkus, maar werd deze keer volgens arbiter Ed Janssen onreglementair gestuit door de ADO-goalie. Setkus kreeg de rode kaart en bij ADO, dat al drie keer had gewisseld, nam middenvelder Dion Malone als gelegenheidsdoelman plaats onder de lat. Even leek Go Ahead Eagles vervolgens zoekende tegen het tiental van ADO Den Haag, dat in de 86ste minuut een penalty mocht nemen nadat Beugelsdijk naar de grond was gegaan in het strafschopgebied. Invaller Nasser El Khayati faalde niet vanaf elf meter en scoorde de aansluitingstreffer voor ADO: 2-1. In de laatste minuut bracht Marcel Ritzmaier aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 te scoren. Met een fraaie boogbal verschalkte hij Malone en zorgde daarmee voor een mooi slotakkoord van de wedstrijd. Door de zege op ADO Den Haag klom Go Ahead Eagles bovendien naar de (voorlopige) veertiende plaats in het Eredivisie-klassement.

Go Ahead Eagles – ADO Den Haag 3-1 (1-0)
38. Sam Hendriks 1-0
57. Sam Hendriks 2-0
86. Nasser El Khayati 2-1 (strafschop)
90. Marcel Ritzmaier 3-1

Scheidsrechter: De heer Janssen
Toeschouwers: 9.647
Rode kaart: 73. Ernestas Setkus (ADO Den Haag)
Gele kaart: Rochdi Achenteh (Go Ahead Eagles), Wilfried Kanon (ADO Den Haag)

Go Ahead Eagles: Theo Zwarthoed; Joey Groenbast, Sander Fischer, Xandro Schenk, Marcel Ritzmaier; Pedro Chirivella, Daniel Crowley (89. Norichio Nieveld), Sander Duits; Jarchinio Antonia, Sam Hendriks (90. Joey Suk), Ludcinio Marengo (78. Rochdi Achenteh).

ADO Den Haag: Ernestas Setkus; Tyronne Ebuehi, Thomas Meissner, Tommie Beugelsdijk, Wilfried Kanon; Edouard Duplan, Dion Malone, Tom Trybull; Ruben Schaken (46. Sheraldo Becker), Guyon Fernandez (46. Mike Havenaar), Randy Wolters (67. Nasser El Khayati).