Uitgevlogen Eagles (afl. 19): Pech voor De Kogel en Wolters

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Spanje volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Leon de Kogel (UE Cornellà, Spanje)
Leon de Kogel heeft zijn eerste doelpunten bij UE Cornellà te pakken. De kersverse aanwinst van de Spaanse club maakte anderhalve week geleden in de wedstrijd tegen Villarreal II op slag van rust de openingstreffer. De wedstrijd tegen de nummer twee in de Segunda B, waarvan we helaas geen beelden konden vinden, eindigde in 3-0.

Afgelopen weekend scoorde Leon de Kogel opnieuw, ditmaal helaas in eigen doel. Hiermee zette hij na rust in de uitwedstrijd tegen Formentera de 1-1 eindstand op het bord.

Halil Çolak (Istanbulspor, Turkije)
Week na week schoot Halil Çolak zijn ploeg naar de overwinning. Zo ook nog vorige week in de 2-1 gewonnen wedstrijd tegen koploper Ümraniyespor. Afgelopen weekend kwam er helaas een einde aan deze reeks. De wedstrijd tegen Gaziantep BB werd met 2-0 verloren. Istanbulspor staat nog steeds knap vijfde op het tweede niveau in Turkije.

De goal van Halil Çolak in de wedstrijd tegen koploper Ümraniyespor.

Quincy Promes (Spartak Moskou, Rusland)
Quincy Promes en zijn ploeggenoten leden donderdagavond een pijnlijk verlies. In de eerste wedstrijd in de zestiende finales van de Europa League bleek Athletic Bilbao een maatje te groot voor de Russen. In eigen huis werd met 1-3 verloren. Aanstaande donderdag (morgen) wacht de return in Spanje.

Highlights en goals uit de wedstrijd Spartak Moskou – Athletic Bilbao.

Randy Wolters (Dundee FC, Schotland)
Geen pijnlijk verlies, wel een pijnlijke vinger voor Randy Wolters. Vanuit het ziekenhuis plaatste hij vorige week op Twitter een foto van zijn hand en twee scans met het bijschrift:
“Auw dat doet pijn. Maar 0-2 gewonnen tegen Dundee United u20. In ziekenhuis; uit de kom en 3 kleine breukjes.”