Uitgevlogen Eagles (afl. 26): Topscorer Promes lijkt titel te kunnen vergeten

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Quincy Promes (Spartak Moskou, Rusland)
Quincy Promes en zijn ploeggenoten hebben zondag dure punten verspeeld in de strijd om het kampioenschap. De regerend kampioen verloor met 2-1 van Ural en daardoor bedraagt de achterstand op koploper Lokomotiv Moskou nu vijf punten. Promes bracht de spanning in de blessuretijd nog wel terug in de wedstrijd, door de aansluitingstreffer te maken, maar Spartak had niet genoeg tijd meer om nog een punt uit het duel te slepen.

Vorige week maakte Promes de snelste hattrick in de geschiedenis van de Russische Premier League. De aanvaller had er binnen 27 minuten drie doelpunten inliggen en bezorgde Spartak daarmee een 1-4 overwinning op Anzhi Makhachkala. Promes is met veertien doelpunten topscorer van Rusland.

De hattrick van Quincy Promes in de wedstrijd tegen Anzhi.

Halil Çolak (Istanbulspor, Turkije)
Halil Çolak en zijn ploeg boekten vrijdag een gemakkelijke overwinning op Gaziantepspor. In eigen huis werd met 4-0 gewonnen van de hekkensluiter. Çolak, die in de tweede helft binnen de lijnen werd gebracht, wist zijn invalbeurt te verzilveren door de 4-0 te scoren. Voor de topscorer van Istanbulspor was het alweer zijn tiende doelpunt van het seizoen. Istanbulspor staat nu negende op het tweede niveau in het Turkse voetbal.

Halil Çolak maakt zijn tiende doelpunt dit seizoen.

Deniz Türüç (Kayserispor, Turkije)
Ook Deniz Türüç scoorde afgelopen weekend. In de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Gençlerbirligi maakte de aanvallend middenvelder het derde doelpunt. Kayserispor blijft dankzij de winst zesde staan in de Turkse Süper Lig. Volgend weekend gaat de ploeg op bezoek bij de nummer drie; Istanbul Başakşehir.