Nieuws Algemeen

Onder-21 vindt weer aansluiting; Onder-15 imponeert

Met grote dank aan Milan Berenschot heeft Onder-21 in Divisie 1A eindelijk weer een wedstrijd gewonnen. Directe concurrent NEC O21 werd met 3-1 verslagen, waardoor het oudste jeugdteam van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie – dat op de voorlaatste plaats staat – weer aansluiting heeft gevonden met de Nijmegenaren. Ook de rest van de jeugdteams bleef gisteren ongeslagen, waarbij de overwinning van Onder-15 er uitsprong.

Na de 1-0 van Berenschot leek de ploeg van Martijn Jongbloed vlak voor rust tegen een zeperd aan te lopen. De bezoekers kregen een strafschop en benutten die ook. Toch ging Onder-21 met een voorsprong de rust in, wederom dankzij Berenschot. Die tussenstand stond bijna de gehele tweede helft op het scorebord, totdat het rood-gele goudhaantje zijn hattrick vlak voor tijd voltooide. Het verschil van Go Ahead Eagles Onder-21 met de nummers zes en vijf – NEC O21 en FC Twente / Heracles O21 – is gereduceerd tot één en twee punten.

Ook Onder-18 speelde tegen NEC. In een strijd om de koppositie kwam NEC O18 al vroeg op voorsprong. Een overwinning was voor de Nijmegenaren een grote stap richting het kampioenschap geweest, maar Kaid Becker stak daar in de slotfase een stokje voor: 1-1. Het verschil blijft daardoor drie punten, terwijl ook NAC Breda O18 in de nek blijft hijgen van de equipe van Jeroen Spies.

Onder-15 leeft op het moment op een roze en rood-geel getinte wolk. De manschappen van Peter Vogel wonnen maar liefst voor de zevende keer op rij. Een andere titelkandidaat, Feyenoord O15, werd overtuigend verslagen: 3-0. Jasper Krake was verantwoordelijk voor de openingstreffer. Rens Smit en Dylan Boer scoorden in het tweede bedrijf eveneens. Onder-15 staat nu al een aantal weken bovenaan in Divisie 1A en maakt die rol inmiddels al weken achter elkaar waar. De komende weken zullen erg spannend worden, aangezien de verschillen bovenin niet groot zijn.

Onder-16 maakt ook al het hele seizoen indruk op het hoogste niveau in Nederland. Op bezoek bij Sparta Rotterdam O16 had de ploeg van Jip Ellenbroek het weliswaar lastig, maar toch werd niet met lege handen huiswaarts gekeerd: 1-1. Preston Okoro scoorde namens de Deventenaren in de tweede helft, nadat de Rotterdammers in de eerste helft de score hadden geopend. De koppositie is overgedragen aan een andere Rotterdamse club, Feyenoord O16. Onder-16 bezet momenteel de tweede plek.

Onder-14 kwam op bezoek bij Almere City FC O14 niet verder dan een gelijkspel: 2-2. Wel liet de ploeg van Patrick Kieftenbelt de nodige veerkracht zien, door twee keer een achterstand weg te poetsen. Ook was het twee keer dezelfde doelpuntenmaker, Esad Deniz, die de laatste weken in uitstekende vorm verkeert. Concurrent FC Utrecht O14 won zijn wedstrijd wel, waardoor de Domstedelingen nu alleen de eerste plek innemen in Divisie 2A.

Onder-13 deelde de punten met concurrent FC Twente / Heracles O13: 0-0. De strijd om plek twee in Divisie 2D blijft ongekend spannend, waar zowel de Tukkers, De Graafschap O13 en de pupillen van Bram Meuwissen nog kans op maken. Volgende week is de andere concurrent de tegenstander voor het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles, als de Superboeren op bezoek komen in Twello.

Fotografie: Carlo Bruil