Go Ahead Eagles Onder-13 is er vandaag in de Eredivisie laag niet in geslaagd om te winnen van De Graafschap Onder-13. Op sportpark Zuid in Doetinchem verloor het team van O13-trainer Jip Ellenbroek met 2-1.

“Het was een wedstrijd tussen twee voetballende ploegen die aan elkaar gewaagd waren”, vond Ellenbroek. “Wel vond ik ons wat onrustig aan de bal. Ons positiespel op het middenveld was niet optimaal, waardoor we niet echt controle over de wedstrijd hadden. Bovendien liepen bij De Graafschap Onder-13 een paar fysiek sterke middenvelders, die veel het duel om de tweede bal wonnen.”


 
Door een individuele actie van een De Graafschap-speler keek Go Ahead Eagles in de rust tegen een 1-0 achterstand aan. Ellenbroek: “In de rust heb ik aangegeven dat we vaker de duels om de tweede bal moesten winnen. In de tweede helft kwamen we iets beter in ons spel, maar uit een corner kwamen we al kort na rust op een 2-0 achterstand. Vervolgens weet je dat het lastig wordt.”

Vijf minuten voor tijd scoorde Mees de Weerdt uit een vrije trap de aansluitingstreffer: 2-1. “Daarna probeerden we in de slotfase nog druk te zetten op de tegenstander door onder andere één-op-één te gaan spelen”, aldus Ellenbroek. “Maar je hebt dan ook een beetje geluk nodig dat het doelpunt valt. Het is jammer dat we hebben verloren, maar het was wel een leuke wedstrijd om naar te kijken. Aanstaande zaterdag krijgen we tegen De Graafschap O13 een herkansing.”


Door de nederlaag blijft Go Ahead Eagles op de vijfde plaats staan in de Eredivisie laag, die uit acht teams bestaat. Het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles heeft negen punten behaald uit zeven competitieduels. De Graafschap O13 staat op een zevende plaats met zes punten uit acht duels en is aanstaande zaterdag (3 november) opnieuw in competitieverband de tegenstander van Go Ahead Eagles Onder-13. De aftrap op sportpark De Muggert in Wesepe is om 11:00 uur.

Morgenavond (maandag 29 oktober) speelt Go Ahead Eagles Onder-13 een oefenwedstrijd tegen CSV Apeldoorn O13. Op sportpark Orderbos in Apeldoorn wordt om 18:30 uur afgetrapt.

Wedstrijdkarakteristiek
Eredivisie laag: De Graafschap O13 – Go Ahead Eagles O13 2-1 (1-0)
Doelpunt Go Ahead Eagles: Mees de Weerdt