Supporters van Go Ahead Eagles zitten de komende dagen gebakken. Vandaag (vrijdag), morgen (zaterdag) en zondag komen alle jeugdteams én het eerste elftal van Go Ahead Eagles in actie. Een vooruitblik op de wedstrijden van de Eagles-jeugd.

Go Ahead Eagles O19 – DEM O19

Eerste Divisie-hoog (zaterdag, 13:00 uur, sportpark De Zunnebargh, Diepenveen)

Voor Onder-19 staat de thuiswedstrijd tegen DEM O19 op het programma. De club uit Beverwijk is een laagvlieger in de Tweede Divisie A, terwijl Onder-19 momenteel een subtopper is. Vorig weekend tankte de ploeg van Lars Lambooij het nodige vertrouwen: O19 won in Leeuwarden van koploper SC Cambuur O19.

In november ging Onder-19 al op bezoek bij DEM. In Beverwijk wist de ploeg van toenmalig O19-trainer Erik Zandstra met 1-3 te winnen. Mike Cyubahiro, Mario Francismouth en Olaf Kok waren een kleine drie maanden geleden trefzeker in Noord-Holland.

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles O17 – Drachtster Boys O17

Tweede Divisie A (zaterdag, 11:00 uur, sportpark De Zunnebargh, Diepenveen)

Ook Go Ahead Eagles Onder-17 speelde vorig weekeinde een wedstrijd in Leeuwarden tegen de leeftijdsgenoten van SC Cambuur. De ploeg van Uğur Yildirim liep in Friesland tegen een 2-0 nederlaag aan. Met Drachtster Boys O17-thuis speelt Go Ahead Eagles Onder-17 morgenochtend opnieuw een wedstrijd tegen een club uit Friesland.

Drachtster Boys O17 staat tiende in de Tweede Divisie A, terwijl Go Ahead Eagles Onder-17 sinds vorig weekend tweede staat met één punt achterstand op koploper Zeeburgia O17. Go Ahead Eagles Onder-17 ondervond voor de winterstop geen problemen met Drachtster Boys: In Friesland werd er met 0-4 gewonnen.

Tekst gaat verder onder foto.

Fortuna Sittard O15 – Go Ahead Eagles O15

Eerste Divisie-hoog (zaterdag, 14:00 uur, sportpark Mijn Zuid, Sittard)

Een verre uitwedstrijd morgen voor Go Ahead Eagles Onder-15. De ploeg van Tristan Berghuis speelt om 14:00 uur in Zuid-Limburg tegen Fortuna Sittard O15. Vorig weekend wist Go Ahead Eagles Onder-15 in eigen huis met 2-0 te winnen van – ja, je raadt het al – SC Cambuur O15. Fortuna Sittard O15 ging in de vorige speelronde van de Eerste Divisie-hoog met 3-2 onderuit bij Spartaan ’20 O15 uit Rotterdam-Zuid.

In die Eerste Divisie-hoog staat Go Ahead Eagles O15 op de tweede plaats. Net als PEC Zwolle O15, AFC O15 en NEC O15 heeft Go Ahead Eagles O15 zes punten uit drie wedstrijden. Fortuna Sittard O15 staat helemaal onderaan in de Eerste Divisie-hoog: de Limburgers pakten in drie wedstrijden tot dusver één punt.

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles O13 – Ajax O13-2

Eerste Divisie-hoog (vrijdag, 18:30 uur, sportpark De Zunnebargh, Diepenveen)

Vanavond krijgt Go Ahead Eagles Onder-13 in eigen huis bezoek van de leeftijdsgenoten van Ajax. Go Ahead Eagles Onder-13 staat samen met Almere City FC O13 en Ajax O13-2 aan kop in de Eerste Divisie-hoog. Vorige week zaterdag won de formatie van Jip Ellenbroek met 0-3 van De Graafschap O13 en een beter resultaat had Onder-13 zich niet kunnen wensen in aanloop naar de kraker met Ajax.

De Amsterdammers waren vorig weekend met 2-1 te sterk voor FC Den Bosch O13. Go Ahead Eagles O13 en Ajax O13-2 trappen vanavond om 18:30 uur af op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen.

(Foto: Carlo Bruil)