Go Ahead Eagles Onder-15 is ook na vandaag nog altijd zonder puntenverlies in de Tweede Divisie D. Op bezoek bij Blauw Wit ’34 O15 won het team van Tristan Berghuis met 0-8. Onder-19 oefende vandaag tegen FC Utrecht O19. Onder-17 was vrij, terwijl Onder-13 morgen in competitieverband in actie komt.

“Ik vond ons iets minder spelen dan ik gewend was”, concludeerde O15-trainer Tristan Berghuis na de wedstrijd tegen Blauw Wit ’34 O15. “We speelden in Leeuwarden op een snel, glad veld. Daardoor hadden we wat moeite met de passing en bij sommige jongens sprong de bal bij aannames en dribbels sneller van de voet dan gebruikelijk. Gevolg was dat ons veldspel slordiger was dan normaal en dat we veel balverlies leden. Desondanks kregen we heel veel kansen, maar ten opzichte van onze vorige competitieduels wisten we minder gemakkelijk te scoren.”

 

Exemplarisch was dat het twintig minuten voor tijd nog maar 0-2 stond voor Go Ahead Eagles Onder-15. “Daarna hebben we alsnog zes goals gemaakt”, zag Berghuis. “Aan de andere kant kreeg Blauw Wit vijf minuten voor rust een kans op de 1-1. En bij een 0-2 voorsprong hadden ze uit een vrije bal zomaar de 1-2 kunnen maken. In beide gevallen bracht onze keeper Rick Jansen redding.” Door de zege blijft Go Ahead Eagles Onder-15, samen met FC Groningen O15, koploper in de Tweede Divisie D met de maximale score van 15 punten uit vijf wedstrijden.

Go Ahead Eagles Onder-19 en Onder-17 hadden vandaag geen competitieverplichtingen. Wel stond er voor Onder-19 een oefenwedstrijd op het programma tegen FC Utrecht O19, dat uitkomt in de Eredivisie. Op sportpark Zoudenbalch in Utrecht werd het 6-1 voor de Domstedelingen. Al in de eerste minuut zette Olaf Kok het team van O19-trainer Jan Kromkamp op een 0-1 voorsprong. Vervolgens scoorde FC Utrecht O19 voor rust vijf keer, waarna kort voor tijd ook de zesde Utrechtse treffer op het scorebord werd gezet.


 

Go Ahead Eagles Onder-13 komt morgen in actie in de Eredivisie laag. Op sportpark Zuid in Doetinchem is De Graafschap O13 de tegenstander (aanvang 11:00 uur).

Karakteristieken

Oefenwedstrijd: FC Utrecht O19 – Go Ahead Eagles O19 6-1 (5-1)
Doelpunt Go Ahead Eagles: Olaf Kok

Tweede Divisie D: Blauw Wit ’34 O15 – Go Ahead Eagles O15 0-8 (0-2)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Ibrahima Kouyate (3), Bruno van den Dungen (2), Milan Berenschot, Mohammed Galiif, Jorn Hekkert.