Onder-16 trakteert publiek op prachtige driehoekjes en loepzuivere passjes

Een prachtig affiche vanmorgen voor de talenten van Go Ahead Eagles Onder-16: een veelbelovend voetbalgevecht tegen het roemruchte Willem II. De Tricolores tegen de kleuren van juweel. Een tweestrijd met een rijke historie, want waar Willem II meer dan een eeuw geleden het voetbal op de kaart zette in het zuiden des lands, deed Go-Ahead hetzelfde in het oosten. Beide clubs stonden daarmee aan de wieg van het hedendaagse voetbal.

Onder-16 is de competitie goed begonnen. Met zeven punten uit drie wedstrijden en met de winst van vorige week op aartsrivaal Zwolle nog vers in het geheugen is het elftal in de ‘winning mood’ en vol zelfvertrouwen. Willem II begon het seizoen moeizaam met twee nederlagen, maar herpakte zich vorige week knap met een ruime overwinning op Cambuur. Trainer Uğur Yildirim zal weinig moeite hebben gehad om zijn spelers te motiveren, want het is overduidelijk dat de drie punten vanochtend binnen gehengeld moeten worden om mee te blijven doen om het kampioenschap.

Enkele minuten na elf uur geeft scheidsrechter Lugtenberg het startsein. Go Ahead Eagles neemt meteen het initiatief. De thuisclub komt via de buitenkanten een paar keer gevaarlijk voor het doel na loepzuivere steekpassjes van aanvoerder Jorn Hekkert. Willem II is nog geen enkele keer in de buurt van het doelgebied van de tegenpartij geweest als Hekkert in de twaalfde minuut een corner voorbij de tweede paal krult. Panklaar op het hoofd van Sem Langendonk, die de bal beheerst binnen kopt.

Go Ahead Eagles blijft daarna het initiatief nemen en Willem II heeft, op enkele spaarzame uitbraken via de rechterflank na, weinig in de melk te brokkelen. Met name op de as van het veld heerst Go Ahead Eagles, mede door de nooit verzakende Genero Codrington en de altijd aanspeelbare Hekkert. Doordat Bruno van den Dungen en Ibrahima Kouyate niet hun meest gelukkige wedstrijd spelen, blijft de stand echter tot aan de rust 1-0.

Direct na rust gaan de rood-gelen verder met waar ze gebleven waren en wordt het publiek getrakteerd op prachtige driehoekjes, één keer raken en veelvuldig balbezit. Langs de kant zijn veelvuldig ‘oeh’s en aah’s’ hoorbaar van de enthousiaste voetballiefhebbers. Al na tien minuten beloont Jorn Hekkert het speloverwicht door de 2-0 langs de keeper te schuiven. Uit wanhoop wisselt Willem II daarna van tactiek en gaat opportunistischer en met meer risico spelen, maar zonder het beoogde resultaat. Centrale verdediger Dries Martens is vanochtend een onneembare vesting voor de Tricolores en de Eagles komen geen moment in de problemen.

Twee loepzuivere corners van Hekkert zorgen voor de eindstand van 4-0, door doelpunten van invaller Luuk Janssen en Sem Langendonk, die daarmee zijn tweede van vandaag binnenkopt. Na de Europese nederlaag van de hoofdmacht van Willem II reizen de Tricolores ditmaal voor de tweede keer met een 4-0 nederlaag terug naar Tilburg.

Trainer Yildirim heeft zijn zaakjes prima op orde. Onder-16 is een prachtig elftal. Met een robuuste centrale verdediging, behendige hardwerkende backs, een uitmuntend middenveld en uiterst rappe buitenspelers is het elftal compleet en zeer talentvol. Een genot om naar te kijken. In deze vorm is Onder-16 ongetwijfeld het te kloppen elftal in Divisie 3A.

Go Ahead Eagles 016 – Willem II O16 4-0 (1-0)
12. Sem Langendonk 1-0.
48. Jorn Hekkert 2-0
65. Luuk Janssen 3-0
77. Sem Langendonk 4-0

Lees hier alle wedstrijdverslagen van de andere vijf jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding.