Go Ahead Eagles Onder-19 heeft in Groesbeek zijn vijfde overwinning van het seizoen geboekt (0-3 tegen Achilles ’29) en is nog altijd zonder puntverlies. Onder-13 moest in Noord-Holland zijn meerdere erkennen in AZ (5-1) en ook Onder-15 verloor; het oefenduel van NAC Breda (2-7). O17 won zijn vriendschappelijke wedstrijd wel: 3-1 tegen Athletico Antwerpen.


Zakaria Eddahchouri ontvangt de felicitaties na één van zijn twee treffers tegen Achilles ’29.

Onder-19 had voor rust moeite onder de druk van Achilles uit te komen. De tegenwind maakte het extra lastig. Een paar keer werden de Deventenaren gevaarlijk vanuit een hoekschop, maar daar bleef het bij. In de tweede helft wist Go Ahead Eagles de bal beter in de ploeg te houden en creëerde het meer kansen. Trainer Kick Maatman kan niet anders dan tevreden zijn met het verloop van het seizoen tot nu toe. “Maar we hebben het zeker niet altijd makkelijk gehad. De uitwedstrijden tegen Roda ’46 en NEC/FC Oss waren lastig en ook het duel tegen Achilles was niet eenvoudig. Gelukkig scoren wij makkelijk.”


Het was drie keer feest bij Go Ahead Eagles Onder-19.

O13-trainer Uğur Yildirim berustte in de nederlaag van zijn team. “AZ was twee klassen te groot. Ze zijn niet voor niets de ongeslagen koploper, hebben met 4-0 gewonnen van Ajax en zijn de regerend kampioen. Willen wij van zo’n ploeg winnen, dan moeten we echt top zijn en zij een slechte dag hebben. Maar buiten dat: we speelden niet best. Wat ook weer de verdienste van AZ was.” Voor het gepromoveerde Go Ahead Eagles blijft handhaving in de eerste divisie het doel. Yildirim is er niet bang voor dat hij daar met zijn mannen in slaagt. “Iedereen die ik spreek, zegt dat wij leuk voetballen en in de top vijf kunnen eindigen. Maar als wij in deze competitie blijven, hebben we al een topprestatie geleverd. En vergeet niet: het primaire doel is zoveel mogelijk jongens laten doorstromen naar de Onder-15.”


Het O17-elftal zegevierde met 3-1 tegen de Belgische voetbalacademie Athletico Antwerpen.

Karakteristieken:
Tweede divisie A: Achilles ’29 O19 – Go Ahead Eagles O19 0-3 (0-0). Doelpunten GAE: Zakaria Eddahchouri (2), Ahmet Erdem.
Oefenwedstrijd: Go Ahead Eagles O17 – Athletico Antwerpen O17 3-1 (1-1). Doelpunten GAE: Beau de Bone, Olaf Kok, Mario Francismouth.
Oefenwedstrijd: Go Ahead Eagles O15 – NAC Breda O15 2-7 (1-2). Doelpunten GAE: Stan ter Haar, Dinand Burgmeijer.
Eerste divisie A: AZ O13 – Go Ahead Eagles O13 5-1 (3-1). Doelpunt GAE: Bruno van den Dungen.


NAC Breda was in Wesepe te sterk voor Go Ahead Eagles Onder-15.