Drie treffers VVV-Venlo zijn GA Eagles te machtig

Go Ahead Eagles is er ook in het derde thuisduel van 2016 niet in geslaagd om de drie punten in eigen huis te houden. Door twee treffers van aanvaller Vito van Crooij en één goal van Leandro Resida zegevierde VVV-Venlo in de Adelaarshorst met 0-3.

Interim-trainer Harry Decheiver had in het basiselftal van Go Ahead Eagles twee wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het duel van afgelopen maandag tegen FC Den Bosch. Door de schorsing van Randy Wolters startte Jerry van Ewijk op de linksbuitenpositie. Spits Leon de Kogel keerde juist terug van een schorsing, waardoor Teije ten Den op de reservebank plaatsnam.

Go Ahead Eagles hielp de Limburgers al vroeg in de wedstrijd in het zadel. Balverlies van de Deventenaren halverwege de eigen helft leidde in de twaalfde minuut tot een snelle voorsprong voor VVV-Venlo. Aanvaller Vito van Crooij werd door het centrum aangespeeld en faalde oog in oog met doelman Theo Zwarthoed niet: 0-1. Amper vijf minuten later stond bijna de gelijkmaker op het scorebord. VVV-goalie Jordy Deckers voorkwam echter de zeventiende competitietreffer van Leon de Kogel door een vrije trap van de Eagles-spits over de lat te tikken. Halverwege de eerste helft voorkwam Theo Zwarthoed dat Go Ahead Eagles op een grotere achterstand kwam door een schot van Mitchel Poulissen naast zijn doel te tikken.
gaevvv2Foto: Erik Pasman

In het vervolg van de eerste helft had Go Ahead Eagles het lastig tegen de georganiseerd spelende Limburgers, die razendsnel in de omschakeling waren. Lange tijd vielen er geen kansen te noteren, totdat het elftal van Decheiver op slag van rust alsnog langszij leek te komen. Robin van der Meer kopte de bal hard richting het Venlose doel, waar Gianluca Nijholt op de doellijn de reddende engel was voor VVV.

Nadat een ‘spe-sjale’ roodgele parade van het project Voorstad Verbindt in de rust bezit had genomen van het speelveld in de Adelaarshorst, was het aan Go Ahead Eagles om in de tweede helft de opgelopen achterstand ongedaan te maken. Het was echter VVV-Venlo dat tien minuten na rust de voorsprong verdubbelde. Nadat eerst Zwarthoed nog een hard schot van Poulissen had gekeerd met zijn been, was het Vito van Crooij die zijn tweede treffer van de avond liet aantekenen. Terwijl Leon de Kogel aan de andere kant van het veld kermend van de pijn op de grond lag, ontsnapte Van Crooij aan de buitenspelval om opnieuw oog in oog met Zwarthoed koelbloedig af te ronden: 0-2 in de 55ste minuut. Extra pijnlijk voor Go Ahead Eagles was de noodzakelijke wissel van De Kogel, die met een ogenschijnlijk zware blessure het veld moest verlaten.
gaevvv3Foto: Erik Pasman

In het restant van het duel was Go Ahead Eagles nauwelijks nog bij machte om een vuist te maken. Invaller Teije ten Den kwam nog het dichtst in de buurt van een Deventer doelpunt, maar de voorzet van Lars Lambooij die hij met de punt van zijn schoen verlengde, kwam tegen doelman Deckers aan. Met Kenny Teijsse als invaller in het veld trachtte Go Ahead Eagles in de slotfase nog wat te forceren. Het bleek tevergeefs. In de laatste seconden van de wedstrijd zorgde invaller Leandro Resida voor het Limburgse slotakkoord door Zwarthoed voor de derde maal te passeren: 0-3.
gaevvv1Foto: Erik Pasman

Go Ahead Eagles – VVV-Venlo 0-3 (0-1)
12. Vito van Crooij 0-1
55. Vito van Crooij 0-2
90. Leandro Resida 0-3

Scheidsrechter: Dhr. Van den Kerkhof
Toeschouwers: 8464
Gele kaart: Robin van der Meer, Teije ten Den, Sander Duits (allen Go Ahead Eagles), Moreno Rutten (VVV-Venlo)

Go Ahead Eagles: Theo Zwarthoed; Lars Lambooij, Bart Vriends, Xandro Schenk, Robin van der Meer (72. Kenny Teijsse); Adam Sarota, Orhan Džepar (46. Tom Daemen), Sander Duits; Darren Maatsen, Leon de Kogel (57. Teije ten Den), Jerry van Ewijk.

VVV-Venlo: Jordy Deckers; Moreno Rutten, Robin Buwalda, Kristiaan Haagen, Niels Fleuren; Gianluca Nijholt, Johnatan Opoku, Danny Post; Vito van Crooij (86. Leandro Resina), Ralf Seuntjens, Mitchel Poulissen (74. Torino Hunte).