Sparta te sterk voor Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft niet weten te stunten op Het Kasteel. Het debuut van Hans de Koning als hoofdtrainer eindigde in 3-1.

Al vroeg in de wedstrijd leek Sparta – dat dit seizoen nog alle thuisduels wist te winnen – op voorsprong te komen. Breuer kon inschieten uit een corner maar zag hoe Leon de Kogel zijn inzet van de lijn haalde. Terwijl het publiek in Het Kasteel er eens lekker voor ging zitten, gebeurde er hierna weinig. Het spel golfde op en neer, zonder dat er echt kansen ontstonden.

Na 25 minuten spelen was de thuisploeg tweemaal achter elkaar gevaarlijk. Eerst tikte Zwarthoed met een uiterste krachtsinspanning een goed schot van Verhaar uit de hoek. Even later was het wel raak. Een corner werd bij de eerste paal doorgekopt, waarna Breuer opnieuw opdook bij de tweede paal. Ditmaal was er niemand om zijn schot van dichtbij uit het doel te ranselen: 1-0.

In het vervolg van het eerste bedrijf waren beide ploegen op vrijwel identieke wijze nog eenmaal gevaarlijk. Zowel Leon de Kogel als Thomas Verhaar schoot een vrije trap nét naast het vijandelijke doel.

Met één wissel – Dzepar voor Sarota – begon Go Ahead Eagles aan de tweede helft. Sparta werd al snel gevaarlijk. Bergkamp legde af op Van Moorsel, die de bal op de paal schoot. Na een uur spelen was het wel 2-0. Brogno kon van binnen de zestien binnen koppen.

Sparta rekende zich rijk, ware het niet dat Go Ahead Eagles een kleine tien minuten later tot de aansluitingstreffer kwam. De Kogel – die even daarvoor al op de vuisten van Kortsmit had gevuurd – kopte de bal bekwaam in de verre hoek uit een vrije trap van Duits: 2-1. Die stand bleef eveneens niet lang op het scorebord. Uit een snelle omschakeling vond Van Moorsel de doorgelopen Verhaar, die de één op één-situatie als een echte goaltjesdief afrondde: 3-1.

Om een slotoffensief te forceren wisselse Hans de Koning nog één keer aanvallend – Ten Den voor Rijsdijk – maar het mocht niet baten. De eindstand bleef 3-1. Het laatste fluitsignaal werd niet meer op het veld meegemaakt door Sander Duits, die een minuut voor tijd zijn tweede geel ontving van arbiter Nijhuis. Hij is net als Schenk – hij ontving zijn vijfde gele kaart van dit seizoen – geschorst voor het treffen met Emmen van vrijdag.

Foto boven: ProShots