Nieuws Algemeen

Komoptan The Movie: Gerda van Brug

In de vierdelige serie van Komoptan The Movie vertellen vier Eagles hun verhaal. Supporters en (oud-)spelers. Zoals iedereen, beleven ook zij Go Ahead Eagles op hun eigen manier. In deel 2: Gerda van Brug.

Een leven lang Go Ahead. Die term gaat zonder enige twijfel op voor mevrouw Van Brug (87). Als geboren en getogen Deventerse groeide ze op bij Go Ahead, waar haar opa voor de oorlog de terreinbeheerder was. Op wedstrijddagen bracht ze steevast vis naar haar opa en de spelers.

Tot haar grote verdriet kan ze de afgelopen jaren niet meer naar het stadion komen. Het is voor haar te druk, en bovendien gaat haar zicht met de jaren achteruit. Maar volgen doet ze de club nog steeds fanatiek. Week in, week uit, pakt ze op donderdag de telefoon om naar de Vetkampstraat te bellen. “Wanneer moeten we spelen?”, vraagt ze dan, gevolgd door een: “Mooi, dan zorg ik dat er geen bezoek is en zet ik de radio aan!” Vervolgens zit ze de hele wedstrijd aan de radio gekluisterd om geen seconde te missen van ‘haar’ Go Ahead.

Vanwege haar telefoontjes en haar gulle lach tijdens die gesprekken, werd mevrouw Van Brug een bekende in gebouw Larenstein. Vandaar dat medewerkers van de club mevrouw Van Brug en haar zoon en kleindochter (beiden sinds jaar en dag seizoenkaarthouders) uitnodigden voor een speciale rondleiding. Met voor mevrouw Van Brug een even zo speciale meet and greet.

Terug naar overzicht