Op 11, 12 en 13 juli vindt de allereerste editie van de Go Ahead Eagles Soccer Camps plaats op de velden van Voorwaarts Twello. Hoog tijd voor een gesprek met drie jeugdige deelnemers aan de Soccer Camps, die al reikhalzend uitkijken naar dit driedaagse voetbalkamp voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar.

Hallo Calvin, Nigel en Mitchell. Wat dachten jullie toen jullie hoorden dat deze zomer de Go Ahead Eagles Soccer Camps van start gaan?

Calvin (14 jaar): “Toen mijn moeder vertelde dat de Go Ahead Eagles Soccer Camps eraan kwamen, wilde ik heel graag meedoen. Ik heb mijn vriendje gebeld en daarna hebben we ons direct opgegeven.”

Nigel (10 jaar): “Ook ik wilde er heel graag aan meedoen, toen mijn moeder vertelde van de Go Ahead Eagles Soccer Camps. Mama heeft mij gelijk aangemeld.”

Mitchell (8 jaar): “Ik vind het heel erg tof dat er Go Ahead Eagles Soccer Camps zijn in de zomervakantie. Go Ahead Eagles is echt mijn club.”

Hoe lang zijn jullie al supporter van Go Ahead Eagles? En gaan jullie ook wel eens naar wedstrijden?

Calvin: “Ik ben al heel lang voor Go Ahead Eagles. Soms ga ik op vrijdagavond mee naar een wedstrijd. Maar niet heel vaak want ik moet zelf zaterdagochtend vroeg voetballen. Misschien mag ik nu weer vaker mee, want in de Eredivisie gaat Go Ahead Eagles nu op zaterdag of zondag voetballen.”

Nigel: “Bij ons thuis worden we opgevoed met Go Ahead Eagles. Het is dus logisch dat ik een groot fan ben. Ik bezoek alle thuiswedstrijden en soms de uitwedstrijden.”

Mitchell: “Ik ben al van kleins af aan supporter van Go Ahead Eagles. Dat kan ook niet anders, want mijn vader en moeder zijn allebei een groot fan van de club. Ik heb samen met mijn vader, moeder en opa een seizoenskaart. Wij bezoeken dus alle thuiswedstrijden en soms ook uitwedstrijden.”

Waarom wilden jullie graag deelnemen aan de Go Ahead Eagles Soccer Camps?

Calvin: “Ik vind voetballen heel erg leuk. Bij de Go Ahead Eagles Soccer Camps kun je heel veel leren en goede tips krijgen. Misschien kun je zelfs een tip krijgen van een speler van Go Ahead Eagles die langskomt. Dat wil toch iedereen?”

Nigel: “Ik vind het leuk om te voetballen. En om extra trucjes te leren.”

Mitchell: “Ik wil graag meedoen omdat ik het liefst de hele dag voetbal. Je kunt tijdens het Soccer Camp heel veel leren en je kunt er tips krijgen van de spelers van Go Ahead Eagles. Het is extra leuk omdat er misschien ook nog scouts komen kijken. Dat is toch gaaf? Iedereen wil toch bij Go Ahead Eagles voetballen?

Aan welk Go Ahead Eagles Soccer Camp doen jullie mee? En doen er ook nog vrienden mee?

Calvin: “Ik doe mee aan het Go Ahead Eagles Soccer Camp bij Sportclub Deventer. Mijn vriendje Yason doet ook mee.”

Nigel: “Ook ik doe mee aan het Soccer Camp bij Sportclub Deventer, samen met mijn vriendje Aaron.”

Mitchell: “Ik neem deel aan het Soccer Camp bij Voorwaarts Twello. Meerdere vrienden van mij zijn ook van de partij. En een paar vrienden komen kijken.”

Goedemiddag ouders van Calvin, Nigel en Mitchell. Wat dachten jullie toen bekend werd dat er Go Ahead Eagles Soccer Camps worden georganiseerd?

Moeder van Nigel: “Ik vind het een geweldig initiatief. Het is al leuk voor kinderen om mee te doen aan voetbalclinics met vriendjes en vriendinnetjes, maar als het ook nog eens verbonden is aan Go Ahead Eagles, dan is het helemaal top.”

Moeder van Calvin: “Kinderen kunnen trainen als een echte speler van Go Ahead Eagles. Verder krijgen ze ook voetbaltips van de spelers van Go Ahead Eagles.”

Vader van Mitchell: “En wie weet wordt er iemand door een scout ontdekt vanwege zijn voetbaltalenten.”

Waarom hebben jullie Calvin, Nigel en Mitchell opgegeven voor een Go Ahead Eagles Soccer Camp?

Moeder van Calvin: “Voetbal is belangrijk voor kinderen. Calvin vindt het leuk om lekker buiten bezig te zijn en te bewegen.”

Moeder van Nigel: “Nigel vindt het gezellig om met vriendjes samen te zijn.”

Vader van Mitchell: “En daarnaast zijn de Go Ahead Eagles Soccer Camps ook nog zeer goed voor de voetbalontwikkeling van onze kinderen.”

Wil jij net als Calvin, Nigel en Mitchell deze zomer ook meedoen aan een Go Ahead Eagles Soccer Camp? Kijk dan snel op www.ga-eagles.nl/inschrijving-soccercamp/ waar en wanneer de Soccer Camps plaatsvinden en meld je aan! De Go Ahead Eagles Soccer Camps zijn bedoeld voor jongens en meisjes van 6 tot en met 15 jaar.

Soccer Camps (1)