Eerste Selectie

Leon de Kogel wil ook in Eredivisie vlammen met Go Ahead Eagles

Zijn naam gonsde al enige tijd in het geruchtencircuit en diverse clubs lonkten naar zijn diensten. Uiteindelijk heeft Leon de Kogel echter gekozen voor een langer verblijf bij Go Ahead Eagles. De spits verlengde zijn contract in Deventer tot de zomer van 2018.

En dat is goed nieuws voor de club, meent technisch manager Dennis Bekking, die de komende dagen de laatste formaliteiten af zal ronden. “We zijn vanzelfsprekend tevreden over het feit dat Leon langer bij Go Ahead Eagles blijft. Hij heeft zijn waarde voor Go Ahead Eagles reeds bewezen en heeft laten zien over scorend vermogen te beschikken. Zijn doelpuntenproductie van vorig seizoen in de Jupiler League is daarvan de cijfermatige bevestiging. We zijn blij dat we onze samenwerking met Leon kunnen continueren in de Eredivisie.”

Met maar liefst 25 competitiedoelpunten kroonde De Kogel zich vorig seizoen in de Jupiler League tot clubtopscorer van Go Ahead Eagles. Daarmee schoot hij het naoorlogse clubrecord van Erik Tammer, die ooit 23 keer in één seizoen doel trof voor Go Ahead Eagles, uit de boeken. Belangrijker nog was dat De Kogel met zijn neusje voor de goal van onschatbare waarde was in de succesvolle missie richting de Eredivisie. Niet alleen in de Jupiler League wist hij het net veelvuldig te vinden, maar de 24-jarige spits bleek met drie doelpunten ook onmisbaar in de succesvol verlopen play-offs, die Go Ahead Eagles uiteindelijk promotie naar de Eredivisie opleverden. De Kogel scoorde zowel thuis als uit één keer tegen VVV-Venlo. En na de 4-1 winst in Deventer tegen De Graafschap zette De Kogel enkele dagen later met zijn gelijkmaker (1-1) in Doetinchem de deur naar de Eredivisie wagenwijd open voor Go Ahead Eagles.

Sindsdien stroomde er het nodige water door de IJssel, maar uiteindelijk koos Leon de Kogel er vol overtuiging voor om met Go Ahead Eagles het avontuur in de Eredivisie aan te gaan. “We hebben een hele goede spelersgroep, waar ik het goed mee kan vinden”, verklaart De Kogel zijn keuze om langer in Deventer te blijven. “De onderlinge samenwerking is goed en daarnaast is de begeleiding bij Go Ahead Eagles top geregeld. Daar hecht ik veel waarde aan. Ik zit gewoon goed in Deventer. Ik heb weliswaar eerder in mijn carrière bij FC Utrecht gespeeld, maar nog niet eerder heb ik bij een club gezeten waar het zo enorm leeft als bij Go Ahead Eagles.” Daarnaast wil de spits zijn kwaliteiten volgend seizoen graag in de Eredivisie laten zien. “De Eredivisie is toch weer een stapje hoger”, weet De Kogel, die eerder met FC Utrecht op het hoogste niveau actief was. “Het zal allemaal zwaarder worden en elke wedstrijd zal op zichzelf staan. Maar bovenal wil ik met Go Ahead Eagles vlammen in de Eredivisie.”

Terug naar overzicht