Eerste Selectie

Aanstaande zaterdag geen publiek welkom bij oefenwedstrijden

Waar Go Ahead Eagles ernaar uitkijkt om morgenavond onze supporters te mogen ontvangen op het sportpark van AZC Zutphen, daar heeft de club met grote teleurstelling kennisgenomen van het besluit van de gemeente Apeldoorn om geen publiek toe te laten bij de twee oefenwedstrijden die voor aanstaande zaterdag op het programma staan. Go Ahead Eagles – Roda JC en Go Ahead Eagles – Jong FC Utrecht zouden beide worden gespeeld op het sportpark van WWNA, maar zijn door de gemeente bestempeld als wedstrijden waar een hoge risicodreiging vanuit gaat. 

Deze risicodreiging – die overigens geen betrekking heeft op supporters van Go Ahead Eagles – heeft de gemeente Apeldoorn doen besluiten om de aanwezigheid van toeschouwers niet toe te staan bij de oefenduels van aanstaande zaterdag. Wat hierbij ook meeweegt, is dat er door allerlei zaken die zich thans in Nederland voordoen – waaronder de boerenprotesten – momenteel niet voldoende politiecapaciteit beschikbaar is. Ook zónder publiek mogen deze wedstrijden daarom niet gespeeld worden op het sportpark van WWNA, waardoor Go Ahead Eagles genoodzaakt is om op zoek te gaan naar een andere locatie, waar besloten gevoetbald zal worden.

“De seizoensvoorbereiding is normaal gesproken de ideale mogelijkheid voor onze supporters om elkaar onder zomerse omstandigheden gezellig langs de lijn te ontmoeten en kennis te maken met de spelers en stafleden”, zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Het is dan ook ronduit teleurstellend dat er nu – door veiligheidsrisico’s waarop wij als club en supporters geen enkele invloed hebben – een streep is gezet door het open karakter van Go Ahead Eagles – Roda JC en Go Ahead Eagles – Jong FC Utrecht. Bovendien is het extra zuur voor onze supporters uit de regio Apeldoorn, aangezien we er in ons voorbereidingsprogramma bewust voor hadden gekozen om bij WWNA te gaan spelen. Een gewaardeerde partnerclub, die de afgelopen weken met zijn vrijwilligers al volop bezig is geweest met alle voorbereidingen om onze supporters gastvrij te kunnen ontvangen en er samen een feestje van te maken. Helaas voor niets, dus. De risicodreiging waarop de gemeente Apeldoorn zich beroept, is een landelijk probleem, waar ook andere profclubs deze voorbereiding veelvuldig mee te maken hebben. De vele goedwillende supporters worden de dupe van een zeer beperkt aantal dat het voor de rest verziekt en daar balen wij als club enorm van.”

Terug naar overzicht