Brem Soumaoro verdedigt vanaf komend seizoen de kleuren van Go Ahead Eagles. De 20-jarige controlerende middenvelder komt over van FC Twente en tekent een contract voor twee jaar met een optie voor een extra jaar in Deventer.

“Ik kijk er ontzettend naar uit om bij Go Ahead Eagles te gaan spelen”, vertelt de kersverse aanwinst, die drie jaar geleden als aanvoerder van FC Twente A1 de stap maakte naar Jong FC Twente. “Ik heb drie heel leerzame jaren achter de rug in Enschede. Met Jong FC Twente speelde ik achtereenvolgens in de Jupiler League, beloftencompetitie en Tweede Divisie. Drie totaal verschillende competities, waar ik veel van heb opgestoken. Daarnaast heb ik de nodige keren deel uit gemaakt van de wedstrijdselectie van het eerste. Ook daar word je als jonge speler alleen maar beter van.”

Balbezit
Dit seizoen wordt Brem Soumaoro als captain van Jong FC Twente getraind door Paul Bosvelt, die bij onder meer FC Twente, Feyenoord, Manchester City en natuurlijk Go Ahead Eagles zijn sporen verdiende als controleur. Soumaoro: “Onder hem heb ik me verder kunnen ontwikkelen, ook op tactisch vlak. Mede daardoor kan ik echt puur als verdedigende middenvelder spelen, maar ook als box-to-box-speler. Verdedigend kan ik een wedstrijd echt lezen, zoals dat zo mooi heet; in balbezit moet ik me op dat vlak nog verbeteren. Daarvoor is het belangrijk om echt vast deel uit te maken van een eerste selectie. Ik ben heel erg blij dat Go Ahead Eagles me die kans biedt.”


Brem Soumaoro in duel met Jurjan Mannes van FC Emmen. (Foto’s: Erik Pasman)

Schreeuwen
Toen Go Ahead Eagles interesse toonde, won de Enschedeër met Guinese roots informatie in bij enkele oud-teamgenoten met een verleden in Deventer. “Je moet één ding niet doen: twijfelen, zei er één. Dat vond ik mooi gezegd. Ik heb de afgelopen jaren een paar keer een wedstrijd van Go Ahead Eagles bezocht en vond het altijd zo mooi als het publiek uit het niks begon te schreeuwen als Go Ahead aan de bal was. Dat slaat over op het veld en dan kan er ineens iets raars gebeuren; een goal ofzo. Ik ga er alles aan doen het vertrouwen en de steun van de fans te winnen, zodat die wisselwerking ook met mijn teamgenoten en mij ontstaat.”

Dynamisch
“Brem heeft alle kenmerken van een moderne middenvelder”, aldus technisch manager Dennis Bekking. “Hij heeft een mooie lengte , is sterk, atletisch, dynamisch en beschikt over een prima balbehandeling. Bovendien beschikt hij over een groot doorzettingsvermogen, dat hem helpt in zijn ontwikkeling. De ontwikkeling die Brem de afgelopen jaren in de verschillende seniorencompetities heeft gemaakt en die hij nu in Deventer gaat doorzetten. Daar zijn we van overtuigd.”


FC Twente TV maakte dit mooie portret van Brem Soumaoro, toen nog aanvoerder van FC Twente A1.