Nicolas Abdat zat de afgelopen wedstrijden op de bank, maar door afwezigheid van Elso Brito (interlandverplichtingen) stond de 22-jarige linksback zondagmiddag tegen Almere City weer in de basisploeg van Jack de Gier. De Duitser speelde een puike partij, maar blikt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd in het Yanmar stadion.

“In de eerste helft hadden we het duel onder controle. Eigenlijk verdienden we een strafschop toen Jaroslav Navrátil ten val werd gebracht”, vertelt Abdat. Almere City en Go Ahead Eagles gingen met een 0-0 ruststand aan de thee.

Aan het begin van de tweede helft had Go Ahead Eagles nog steeds alles onder controle volgens Abdat, maar hij zag dat Almere City vier minuten na de tweede gele kaart van Maël Corboz op voorsprong kwam. “Die rode kaart zorgde ervoor dat we onze speelstijl moesten aanpassen; helaas komen we niet veel later op achterstand. Na het doelpunt van Almere City bleven we er echter in geloven. Met onze mentaliteit zit het wel goed”, aldus de linksback. “Gelukkig maken we de 1-1, daaruit blijkt wel dat we over voldoende kwaliteit én veerkracht beschikken.”

Tekst gaat verder onder foto.

Ook in Almere werd Go Ahead Eagles weer volop gesteund door de supporters. “Onze fans laten we niet in de steek.” (Foto: Henny Meyerink)

Uiteindelijk konden Abdat en zijn teamgenoten wel leven met het 1-1 gelijkspel in Flevoland. “Gezien de omstandigheden moeten we misschien blij zijn met het punt. Toen Maël nog op het veld stond konden we Almere City onder druk zetten, na zijn rode kaart ging dat lastiger. Logisch, want Maël is bij het druk zetten heel belangrijk en loopt dan vaak veel gaten dicht”, zo analyseerde Abdat.

“Na vandaag zijn we al zes wedstrijden ongeslagen. We zijn dus lastig te verslaan. Vanuit hier moeten we verder bouwen. Het enige wat momenteel nog mist is een overwinning. Zo’n overwinning hebben we nodig om weer in een flow te komen; vanaf dan begint de machine weer te lopen. Gelukkig werden we ook vandaag weer gesteund door onze supporters. Onze fans laten we niet in de steek. En zij ons ook niet!”