Trainer Foeke Booy kijkt reikhalzend uit naar één van de mooiste wedstrijden van het seizoen: Ajax-thuis. “Een mooi affiche. Grote club, die het weer geweldig voor elkaar heeft. Ik heb daar respect voor, hoe de technische staf en coach dat steeds weer lukt.”

Desondanks ruikt Booy kansen. “Omdat kansen altijd komen. Wij zijn wellicht in de ogen van Ajax een kleine tegenstander, na zo’n week met PSV en Feyenoord en als je ook ziet tegen wie ze internationaal hebben gespeeld. En voor ons is het ook fantastisch, in dat perspectief, zondag tegen Ajax aan te mogen schurken. Maar als wij allemaal top en bij de les zijn, kunnen wij heel sterk zijn. Wij hebben thuis tegen Feyenoord ook een heel moeilijke wedstrijd gespeeld en tóch een mooi resultaat kunnen halen. Door erin te blijven geloven, door er voor te blijven gaan. En natuurlijk zie ik niet graag het beeld van de tweede helft in Amsterdam terug op mijn netvlies, dat was een gruwel. Maar bij rust was het nog 0-0. Ik zeg het steeds weer: je moet geloven in je kansen.”

Booy moet het zondag doen zonder de geschorste Erik Falkenburg, Jeffrey Rijsdijk vervangt hem. “En Joost Krijns is ziek, Kevin Spanjaard is nog niet wedstrijdfit en Joey Godée heeft last van zijn lies. Hij viel op zijn heup in de maandagavond-wedstrijd tegen Jong Cambuur. Heel jammer. Joey is als één van de fitste spelers uit de winterstop gekomen en was zeer gedreven om zijn meerwaarde nu te laten zien. Voor hem is het zeer teleurstellend dat het juist nu mis gaat.”

Marnix Kolder is juist op de weg terug. Booy: “Marnix is heel belangrijk voor het team. Hij komt uit en blessure en dat merk je nog wel aan wat dingetjes, maar hij heeft juist nu de wedstrijden hard nodig om weer op zijn hoge niveau te komen. Marnix is een fantastische prof, die verzorgt zichzelf als geen ander. Ik verwacht dat hij straks weer de aanjager zal zijn, de man die de rest meesleept. Voor mij is het nooit een issue: hij is in het systeem de eerste spits.”