‘Rabobank, de jeugd heeft de toekomst.’ Het is niet zomaar een uitspraak die tijdens wedstrijden van het eerste elftal van Go Ahead Eagles door de stadionspeaker wordt omgeroepen. Als hoofdsponsor van de Kidsclub heeft Rabobank Salland daarom een exclusieve rekening voor jeugdige Eagles-fans.

“We vinden het erg belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd financieel bewustzijn bij te brengen”, zegt Marco Dirksen, Directievoorzitter van Rabobank Salland. “Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je al op jonge leeftijd je eigen bankzaken doet, je later beter weet hoe je met geld moet omgaan. In april hebben we tijdens het Rabo Kowet Kids Event daarom de Go Ahead Eagles JongerenRekening gelanceerd. Bij die rekening krijgen kinderen gelijk hun eigen pinpas, waardoor ze van jongs af aan met geld leren omgaan. Inmiddels hebben al 250 kinderen een Go Ahead Eagles JongerenRekening bij Rabobank Salland afgesloten.”

Tekst gaat verder onder afbeelding.


 
De Go Ahead Eagles JongerenRekening brengt daarnaast de nodige extra’s met zich mee. “Kinderen met een Go Ahead Eagles JongerenRekening ontvangen sowieso een cadeau uit de Fanstore”, geeft Marco aan. “Verder maken ze elke wedstrijd in De Adelaarshorst kans op vrijkaarten voor een thuisduel van Go Ahead Eagles. Ook kunnen ze een Meet & Greet met een Eagles-speler of een voetbalclinic winnen. En zeker niet onbelangrijk: voor elke competitiezege van Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst krijgen kinderen één euro op hun Go Ahead Eagles JongerenRekening gestort!”

Tekst gaat verder onder foto.


Van links naar rechts tonen Priscilla Fürrer (adviseur Marktbewerking, Communicatie en Coöperatie bij Rabobank Salland), Marco Dirksen (directievoorzitter bij Rabobank Salland) en Jan Willem van Dop zich content met Rabobank Salland als hoofdsponsor van de Go Ahead Eagles Kidsclub.

Rabobank Salland probeert kinderen niet alleen via de Go Ahead Eagles JongerenRekening bewust te maken van de waarde van geld. Afgelopen seizoen verzorgden medewerkers van Rabobank Salland een aantal gastlessen bij de Kidsclub van Go Ahead Eagles en verder ‘adopteerde’ Rabobank Salland het onderdeel Financiën van het sociaal-maatschappelijke programma Leven als een Prof. Ook tijdens het Rabo Kowet Kids Event kwam verantwoord omgaan met financiën ter sprake tijdens de kinderpersconferentie. Kinderen vroegen onder meer aan de aanwezige Eagles-spelers of profvoetballers heel veel geld verdienen. “Bij veel kinderen bestaat toch het beeld dat profvoetballers allemaal heel rijk zijn”, weet Marco. “Het is voor hen daarom goed om te horen dat ook voetballers geld achter de hand moeten houden voor later. Zeker als ze dit horen uit de mond van spelers van Go Ahead Eagles, die ze toch als voorbeeld zien.”


(Foto: Henny Meyerink)