Tien doelpunten waren er vandaag in Doetinchem te zien tijdens de wedstrijd tussen De Graafschap Onder-19 en Go Ahead Eagles Onder-19. Het duel eindigde in een ‘tennisuitslag’ die in het nadeel uitviel voor het team van O19-trainer Jan Kromkamp: 6-4.

“Een aparte wedstrijd”, vond Kromkamp. “Qua spelbeeld waren wij de bovenliggende partij en we kwamen dan ook op een 0-1 voorsprong. Vervolgens verzuimden we om vaker te scoren, terwijl we wel de kansen hiervoor kregen. Door een strafschop, matig verdedigen en een misverstand achterin scoorde De Graafschap in de eerste helft wel drie keer.” Ook in de tweede helft had Go Ahead Eagles Onder-19 de overhand, maar opnieuw was een aantal grote kansen niet aan het oudste jeugdteam van de Voetbalopleiding besteed. Toch scoorde Onder-19 via Pieter Ebbens de aansluitingstreffer (3-2), waarna De Graafschap uitliep naar 5-2. Vervolgens begon het team van Kromkamp aan een inhaalrace. “Door een vrije trap van Hidde Eshuis werd het 5-3 en daarna werd het 5-4 door een geweldig doelpunt van Michalis Spiridakis.”

Cruciaal was vervolgens het moment dat Michalis Spiridakis als doorgebroken speler werd neergelegd door een verdediger van De Graafschap. Olaf Kok leek de gelijkmaker te scoren, maar in plaats van de voordeelregel toe te passen, gaf de scheidsrechter een vrije trap aan Go Ahead Eagles O19. De rode kaart voor De Graafschap hield hij echter op zak. De vrije trap werd door Go Ahead Eagles O19 op de paal geschoten, waarna De Graafschap aan de andere kant via een strafschop op 6-4 kwam.

“Wij waren vandaag de betere ploeg”, concludeerde Kromkamp. “We kregen ook de betere kansen, maar hebben die onvoldoende afgemaakt. Jammer, want bij winst hadden we in de Eerste Divisie slechts één punt van de koploper gestaan. Volgend weekend hebben we geen competitiewedstrijd, daarna spelen we drie thuiswedstrijden op rij tegen achtereenvolgens FC Emmen O19, Almere City FC O19 en PEC Zwolle O19. Na die reeks weten we waar we met ons team staan en of we meestrijden voor een plek in de Eredivisie laag.”

Wedstrijdkarakteristiek
Eerste Divisie: De Graafschap O19 – Go Ahead Eagles O19 6-4 (3-1)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Pieter Ebbers, Hidde Eshuis, Zakaria Eddahchouri, Michalis Spiridakis