Nieuws Algemeen

B1 maakt korte metten met Oranje Nassau

Go Ahead Eagles B1 heeft op sportpark de Zandweerd de topper tegen Oranje Nassau B1 met 9-3 gewonnen. Daarmee verstevigde het zijn koppositie in de derde divisie D. Na een stroeve eerste helft, ging de ploeg van trainer Kick Maatman na rust los.

Als een ware Roberto Carlos bleef hij opstomen over de linkerflank: Eagles’ aanwinst Jairzinho Slijngard. De kopsterke back opende na zeven minuten de score en was een kleine twintig minuten voor tijd opnieuw trefzeker: Slijngard sprong in het strafschopgebied hoog boven de anderen uit en ranselde met zijn hoofd een hoekschop van Hamit Dogru tegen de touwen: 6-3. Daarmee was de wedstrijd beslist, het verzet uit Almelo was duidelijk gebroken, maar Maatman hamerde erop dat zijn manschappen ook bij een voorsprong gretig bleven.

gaeb1onb1_003
Jairzinho Slijngard, Hamit Dogru en Sjors van den Hoogen knuffelen elkaar na een doelpunt. (Foto: Erik Pasman)

In de eerste helft had Go Ahead Eagles het lastig met het taaie en fysiek sterke Oranje Nassau. Na een 1-0 voorsprong kwam de ploeg dan ook met 1-2 achter te staan. De Almeloërs, tot zaterdag tweede in de derde divisie D, gingen bijzonder effectief om met spelhervattingen. Kort voor rust tekende spits Faisal Toryalai voor de gelijkmaker na voorbeeldig samenspel met Dogru en Marchello Besselsen in het vijandelijke vijf metergebied. Kort daarna zorgde Samuel Wakana ervoor dat de thuisploeg met een 3-2 voorsprong de rust in ging. Hij benutte de herkansing van een door doelman Luuk Eusterbrock gekeerd schot van Slijngard.

Na de 3-3 van Koen Löwik liep Go Ahead Eagles uit naar een dik verdiende 9-3 overwinning. Brian Karman, koud in het veld, benutte bij de tweede paal een corner van Dogru: 4-3. Wakana schoot de bal even later van dichtbij door de benen van de keeper (5-3), waarna Slijngard en Karman de volgende twee treffers maakten (7-3). Invaller Jordy Knippenberg – hij schoot vanaf zestien meter raak na een door hemzelf opgezette aanval – en Toryalai bepaalden met hun goals de eindstand.

Bovendien bezorgden zij met hun teamgenoten Maatman een zonnig humeur. “Ik heb bij vlagen fantastisch voetbal gezien”, zei de zeer tevreden oefenmeester, die uiteraard ook verbeterpunten zag: “We krijgen drie goals tegen uit standaardsituaties. Dag mag niet. Voor rust speelden we in een te laag tempo en soms slordig. Maar in de tweede helft waren wij veel beter, na de 3-3 begonnen we uitstekend te voetballen. Vorig seizoen wonnen we vaak nipt, nu hebben we enorm veel scorend vermogen. En dan is Dani Cloteda, die zeer makkelijk scoort, nog geblesseerd.”

gaeb1onb1_002
Samuel Wakana stoomt op over de rechterflank. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles: Paul Vlaskamp; Jarno van den Bos (54. Brian Karman), Pieters Ebbers (73. Ruben Groote Schaarsberg), Sjors van den Hoogen (a), Jairzinho Slijngard; Alessandro Sotele, Chiel Huis in ’t Veld, Hamit Dogru; Samuel Wakana (65. Jordy Knippenberg), Faisal Toryalai, Marchello Besselsen.

Karakteristiek:
Go Ahead Eagles B1 – Oranje Nassau B1 9-3 (3-2). 7. Jairzinho Slijngard 1-0, 19. Melvin Drenthen 1-1, 28. Matthijs Neervoort 1-2, 34. Faisal Toryalai 2-2, 37. Samuel Wakana 3-2, 41. Koen Löwik 3-3, 56. Brian Karman 4-3, 58. Wakana 5-3, 63. Slijngard 6-3, 74. Karman 7-3, 75. Jordy Knippenberg 8-3, 78. Toryalai 9-3.