kerstjeugd

Geen voetbalwedstrijd zonder een goede bodem en ook geen voetbalquiz zonder stevige ondergrond. Nadat de jeugdteams van Go Ahead Eagles zich te goed hebben gedaan aan een stamppotbuffet, mogen zij hun hersenen pijnigen over een serie GAE- en WK-vragen.

kerstjeugd
Quizwinnaar Muhammed Bayrakci krijgt zijn prijs uit handen van Deniz Türüç. (Foto: Erik Pasman)

‘Welke drie Eaglesspelers scoorden dit seizoen tegen PEC Zwolle?’, ‘Welke drie spelers volgen Van Persie op de topscorerslijst van Oranje?’ en ‘Tegen welke club scoorde Erik Cummins?’ Het is slechts een greep uit de vragen van de uitdagende quiz, samengesteld door Menno Beukema en Deniz Türüç. Winnaar wordt uiteindelijk B-speler Muhammed Bayrakci. Hij mag zich tweede kerstdag tegoed doen aan een brunch voor vier personen in Boode in Bathmen.

Trainers, bestuursleden, vrijwilligers, ouders en spelers. Ze zijn allemaal aanwezig op de gezellige afsluiting van het eerste half jaar van Go Ahead Eagles/Voetbalopleiding in de lounge van de Adelaarshorst. “Mooi om iedereen bij elkaar te zien en kennis te maken met andere ouders”, zegt Nasrat Sahebzadah, vader van C1-speler Saidsirat. “Super georganiseerd”, aldus Marcel van Leer, vader van C1-speler Aaron. Ook de moeders Rosita Degens (van Lima Perrels; C1) en Willemien de Fretes (van Brian Karman; eveneens C1) hebben een prima avondje. “Hartstikke gezellig en heerlijk eten.”

Voorzitter Bart Voortman spreekt in het begin van de avond mooie woorden over de Voetbalopleiding. Met als onderliggende boodschap dat we in korte tijd al veel gepresteerd hebben en trots mogen zijn dat we weer onze eigen spelers opleiden.