Bekeravontuur eindigt in halve finale: PSV met 1-2 te sterk

Het is Go Ahead Eagles niet gelukt om de finale van het TOTO KNVB Bekertoernooi te halen. In de eigen Adelaarshorst werd met 1-2 verloren van PSV. De ploeg van Kees van Wonderen kwam  in eerste instantie nog op voorsprong door een treffer van Iñigo Córdoba. Na een rode kaart van Joris Kramer kort voor rust moest Go Ahead Eagles in de tweede helft alsnog twee treffers incasseren van Eran Zahavi en Joey Veerman.

Vanaf de eerste minuut werd Go Ahead Eagles gesteund door een uitverkochte Adelaarshorst. Het spel ging heen en weer. Het eerste schot was van Mario Götze, maar de Duitser in Eindhovense dienst zag zijn inzet gevangen worden door Andries Noppert. Na ruim twintig minuten voetballen probeerde Inigo Córdoba het van heel ver, maar zijn schot bleek een afzwaaier. Niet veel later krulde Joey Veerman de bal richting het doel van Noppert, maar de sluitpost tikte de bal naast.

In de 37e minuut kwam Go Ahead Eagles op voorsprong. Ragnar Oratmangoen legde de bal panklaar neer op het hoofd van Córdoba, die hem schitterend achter Drommel kopte. Vlak voor de rust kreeg Go Ahead Eagles twee dompers te verwerken. Eerst maakte Eran Zahavi de 1-1. Niet veel later beoordeelde scheidsrechter Pol van Boekel een overtreding van Joris Kramer als ‘het neerhalen van een doorgebroken speler’. De verdediger moest er met rood af.

Go Ahead Eagles Psv (1)

Aan het begin van de tweede helft leek PSV de 1-2 te maken. Na minutenlang beraad besloten scheidsrechter én VAR dat het doelpunt van Mauro Júnior niet doorging. Eran Zahavi stond buitenspel in de baan van het schot. Met tien man speelde Go Ahead Eagles verdedigend, maar hield het PSV van grote kansen af. Rond het uur voetballen kregen Mario Götze en Ibrahim Sangaré kansen. Tot een doelpunt kwamen de Eindhovenaren niet.

Met nog iets meer dan twintig minuten voetballen maakte PSV de 1-2. Joey Veerman liep het strafschopgebied in en schoot de bal onder Noppert door. Niet veel later raakte Veerman de paal en Noni Madueke de lat. Vlak voor het ingaan van de extra tijd wist Bas Kuipers ook nog een schot van Ritsu Doan te kraken. Tot echt gevaarlijke mogelijkheden kwam Go Ahead Eagles niet meer. Na overwinningen op Almere City (0-2), Roda JC Kerkrade (2-0), sc Heerenveen (0-1) en NEC (0-2) strandde het bekeravontuur daarmee in de halve finale tegen PSV: 1-2.

Go Ahead Eagles Psv (2)

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – PSV 1-2 (1-1)
36’ Iñigo Córdoba 1-0
43’ Eran Zahavi 1-1
69’ Joey Veerman 1-2

Scheidsrechter: Pol van Boekel
Rode kaart: 45′ Joris Kramer (Go Ahead Eagles)
Gele kaart: Ragnar Oratmangoen (Go Ahead Eagles)

Go Ahead Eagles: Andries Noppert; Cuco Martina, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Bas Kuipers; Philippe Rommens (68’ Boyd Lucassen), Luuk Brouwers (74’ Ogechika Heil); Iñigo Córdoba (68’ Marc Cardona), Giannis Botos (46’ Jay Idzes), Ragnar Oratmangoen; Isac Lidberg (46’ Mats Deijl).

PSV: Joël Drommel, Mauro Júnior (90+1’ Marco van Ginkel), Jordan Teze, Olivier Boscagli, Philipp Max; Ibrahim Sangaré, Érick Gutiérrez; Noni Madueke (85’ Ritsu Doan), Mario Götze; Joey Veerman; Eran Zahavi (68’ Carlos Vinícius).

Fotografie: Henny Meyerink