Nieuws Algemeen

Belangrijke zege voor O16; zeperd voor koploper O18

Omdat de wedstrijd van Onder-14 tegen DOVO O14 werd afgelast en het duel van Onder-21 al op vrijdag werd afgewerkt, bleven er gisteren nog vier duels over voor de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. Mixed feelings is de term die bij deze koude zaterdag paste. 

Om met het positieve gevoel te beginnen: voor het eerst sinds 16 september wist Onder-16 eindelijk weer te winnen. Op bezoek bij Sparta Rotterdam O16 schoot het uit de startblokken en kwam het na drie minuten al op voorsprong door Jayden Jankie: 0-1. Die treffer was aan het eind van de rit genoeg om de drie punten mee terug naar Deventer te nemen. Omdat de concurrenten Willem II O16 en Vitesse O16 verloren, staat de ploeg van Jip Ellenbroek nu boven de rode streep in Divisie 1A.

Onder-15 won ook en blijft in Divisie 2A in het spoor van koploper ADO Den Haag O15. Al snel kwamen de mannen van Peter Vogel op achterstand tegen Vitesse O15, maar even snel kwamen ze via Giovanni Latul weer langszij. Adnan el Boujjoufi en Joshua Wirht zorgden voor de 1-2 en 1-3. Door een eigen doelpunt aan Eagles-zijde werd het nog even spannend, maar de rood-gele talenten keerden met de volle buit terug naar Deventer.

Onder-13 deed dat niet. In het hoge noorden eindigden Onder-13 en FC Groningen O13 hoe ze begonnen: 0-0. Beide jeugdteams verzuimden zo in te lopen op de bovenste twee ploegen – NEC O13 en FC Twente / Heracles O13 – die tegen elkaar gelijkspeelden. Onder-18 gaf niet thuis tegen hekkensluiter AFC’34 O18 en verloor op eigen veld: 2-3. Ofosu Boakye schoot zijn team tot twee keer toe op voorsprong, maar de Alkmaarders wisten het tij tweemaal te keren en gingen er met de overwinning vandoor. Ondanks het verlies staat de equipe van Jeroen Spies nog steeds bovenaan in Divisie 3A, al kwam FC Eindhoven O18 op hetzelfde aantal punten: 19 in totaal. 

Onder-21 – dat vrijdag al speelde – verloor met 0-2 van FC Twente / Heracles O21. De ploeg van Martijn Jongbloed staat op de zesde plaats in Divisie 1A.

Fotografie: Rick Janssen

Terug naar overzicht