Jong Go Ahead Eagles heeft met 2-0 gewonnen van de reserves van FC Dordrecht. Givan Werkhoven en Pieter Langedijk scoorden maandagavond in de bekerwedstrijd op Borgele.

Geboortejaar 1990 en daarmee de oudste speler op het veld. Hamid Haji Jafar Zarbaf keerde tegen FC Dordrecht terug in het shirt van Go Ahead Eagles, de club waar hij een deel van zijn jeugd ook al speelde. Hij was blij met zijn eerste wedstrijdminuten, hoewel hij op het eind moest aanpoten om het tempo bij te benen. Maar toch: “Ik heb lekker gespeeld, volle bak. Én met plezier. Dat gold trouwens voor iedereen vanavond.”


Pieter Langedijk blonk uit bij Go Ahead Eagles met veel dreiging in zijn spel, een assist en een doelpunt om in te lijsten (foto: Dennis Bresser).

Op de vraag waaraan de eerste zege van de beloften dit seizoen te danken was, grapte hoofdtrainer Jan van Staa ‘Aan hem natuurlijk’, wijzend naar Zarbaf. De linksachter kon de humor waarderen, maar realiseerde zich ook direct wat hij met zijn leeftijd moet brengen: “Mijn ervaring benutten, jongens bij de les houden. Ik wil het hoogste bereiken, dus de kans om bij Go Ahead Eagles te komen heb ik natuurlijk gepakt.”

Met Dennis Hettinga, Sam Beukema en Rick Ketting vormde hij een defensief blok waar Dordrecht amper doorheen kwam. Dat gekoppeld aan de aanvalslust van mannen als Patrick Maneschijn, Givan Werkhoven en Pieter Langedijk resulteerde in een heel aardige wedstrijd om te zien. De openingstreffer van Werkhoven viel al na zes minuten, uit een assist van Langedijk vanaf links. De 2-0 kwam van de voet van Langedijk zelf en was een bijzonder fraaie: Brem Soumaoro speelde de bal vanuit de as naar rechts, waar Patrick Maneschijn vrij stond. Deze kaatste terug richting het centrum, waar Langedijk de bal ineens op de pantoffel nam en verwoestend uithaalde vanaf zestien meter. Via de lat was het raak.


Dennis Hettinga achtervolgt zijn directe tegenstander met succes (foto: Dennis Bresser).

Hoewel Go Ahead Eagles na rust minder creëerde dan in de eerste helft, werd Dordrecht op een enkel schot na ook niet echt gevaarlijk. Invaller Giovanni Büttner verraste nog namens de thuisploeg met een boogbal van grote afstand. Zijn inzet werd door doelman Nick Wolters ternauwernood uit de kruising geplukt. “Bij de tegenstander was de moed toen al in de schoenen gezakt”, had Zarbaf gezien.


Doelman Mark Spenkelink brengt redding in het strafschopgebied van Go Ahead Eagles (foto: Dennis Bresser).

Trainer Kick Maatman was zeer te spreken over de prestatie van zijn elftal. “We legden veel energie in de wedstrijd, iedereen had de kop erbij en werkte hard. We hielden tachtig procent van de tijd controle en gaven geen kans weg. Kortom; een ploeg met beleving, enthousiasme en goed voetbal, precies zoals het hoort.” Met een grijns: “En het is natuurlijk ook weleens leuk om te winnen.”

Zarbaf hield zich in de ogen van Maatman grotendeels goed staande. “Hamid is een beest. Hij komt vaak in duel, heeft power en kan coachen. Het is een voordeel dat hij wat ouder is. Hamid moet de concurrentie aangaan als hij de eerste man wil worden op linksback.”


Hamid Haji Jafar Zarbaf maakte zijn eerste minuten in het shirt van Go Ahead Eagles (foto: Dennis Bresser).

Go Ahead Eagles: Spenkelink; Hettinga, Beukema, Ketting, Haji Jafar Zarbaf; Soumaoro, Marselia, Džepar (59. Büttner); Maneschijn (80. De Vries), Werkhoven, Langedijk.

Karakteristiek:
Beker: Go Ahead Eagles 2 – FC Dordrecht 2 2-0 (1-0). 6. Givan Werkhoven 1-0, 69. Pieter Langedijk 2-0.