Jong Go Ahead Eagles heeft de laatste wedstrijd van het seizoen met 1-1 gelijkgespeeld tegen koploper Heracles Almelo. Djeremy Zandvliet (foto) tekende maandagavond voor de enige treffer op het veld van FC RDC.

Doordat NEC/FC Oss verloor van NAC Breda, eindigt de Deventer ploeg als vijfde in divisie C van de beloftencompetitie.

Vier spelers uit de A1 begonnen tegen Heracles in de basis: Mitchel Telnekes, Sefa Yildirim, Orhan Džepar en Marlo de Groot. Zij deden prima mee, maar de Almeloërs voetbalden ‘makkelijker’ dan de thuisploeg, had trainer Kick Maatman gezien. Zijn elftal nam na een kwartier wel de voorsprong. Na een duel op het middenveld gaf Joey Groenbast een steekpass op Zandvliet, die koelbloedig afrondde. De gasten hadden de overhand, maar zo nu en dan deed de Deventer ploeg iets terug. Zo kreeg Puck Postma een grote kans en was er een mogelijkheid voor Telnekes. Maatman: “In de tweede helft lukte het ons niet meer een vuist te maken.”

De oefenmeester blikte terug op een behoorlijk seizoen. “Voor een team dat in drie weken bij elkaar is gezocht hebben we het niet slecht gedaan. Voor de winterstop zijn we nooit weggespeeld tegen topploegen als Vitesse of AZ. De samenwerking tussen jongens uit het eerste en het tweede is altijd goed verlopen.”

Karakteristiek:
Jong Go Ahead Eagles – Jong Heracles Almelo 1-1 (1-1). Doelpunt GAE: Djeremy Zandvliet.