Nieuws Algemeen

Bijzonder trots op Bijzondere Eredivisie-dag in Adelaarshorst

‘Bijzonder trots’. De tekst op het spandoek dat door Sfeerteam ADHD voor de IJsseltribune was gehangen, vertelde het hele verhaal van de eerste speeldag van de Bijzondere Eredivisie, die afgelopen zondag plaatsvond in De Adelaarshorst.

Met de officiële spelersbus van hun club waren de Bijzondere Eredivisie-teams van FC Emmen, NEC, ADO Den Haag en FC Groningen naar De Adelaarshorst afgereisd. Niet voor niets werden de spelers en speelsters dan ook – samen met het Bijzondere Eredivisie-team van Go Ahead Eagles – onthaald als ware voetbalhelden tijdens de spelersopkomst. Onder de klanken van We’ll be coming en begeleid door een daverend applaus vanaf de Hoofdtribune betraden zij het veld. Nadat technisch manager Paul Bosvelt alle aanwezigen welkom had geheten en alle spelers één voor één waren voorgesteld aan het publiek, was het tijd om de bal te laten rollen op de twee halve speelvelden in De Adelaarshorst. Er werd volop gescoord, gejuicht, genoten en geshined. Winst of verlies waren van ondergeschikt belang, sportiviteit vierde hoogtij. De grootste beloning voor alle betrokkenen en aanwezigen waren de gezichten van de spelers op het veld, die een glimlach van oor tot oor toonden.

Cbl 20220925 0037

Het doel van de Bijzondere Eredivisie – kinderen met een handicap heerlijk laten sporten en zich een echte profvoetballer laten voelen – kwam afgelopen zondag volledig tot uiting in De Adelaarshorst. Go Ahead Eagles wil de Supportersvereniging, Sfeerteam ADHD, Stichting Het Gehandicapte Kind, Players United en alle vrijwilligers die op wat voor manier dan ook een bijdrage hebben geleverd van harte bedanken voor het mogelijk maken van deze bijzonder geslaagde dag.


Beelden: RTV Apeldoorn / beeldbewerking: Dennis Hendriks

Fotografie: Carlo Bruil

Terug naar overzicht