Nieuws Algemeen

Bijzondere Eredivisie-team op dreef in Venlo

Terwijl voor de eerste selectie het Eredivisieseizoen er inmiddels al ruim een week op zit, voetbalt het Bijzondere Eredivisie-team van Go Ahead Eagles gewoon nog even door. Onlangs vond de vierde speelronde plaats in stadion De Koel in Venlo.

Spelen in een écht stadion is altijd weer een hele belevenis voor de spelers en speelsters van de Bijzondere Eredivisie. Het geeft nóg meer het gevoel om ‘profvoetballer’ te zijn van Go Ahead Eagles. De opkomst vanaf de welbekende trap in De Koel was al een happening op zich! Vervolgens stonden er drie wedstrijden op het programma. Ondanks de felle aanmoedigingen van het thuispubliek op de tribune was Go Ahead Eagles tegen VVV-Venlo met 5-2 te sterk. De wedstrijd tegen NEC leek af en toe wat op een schaakspel, aangezien beide ploegen behoedzaam de aanval zochten. Maar uiteindelijk leverde het een enerverende wedstrijd op met een mooie 3-3 einduitslag.

Ereronde Adelaarshorst

Het team sloot de dag af met een wedstrijd tegen Ajax, dat al eerder dit seizoen de tegenstander was. Het duel eindigde in een 5-3 overwinning voor de rood-gelen, waardoor het Bijzondere Eredivisie-team van Go Ahead Eagles dit seizoen – net als de mannen van Kees van Wonderen – ongeslagen is gebleven tegen de Amsterdamse topclub. De ereronde in De Adelaarshorst – op 1 mei 2022 tijdens de rust van Go Ahead Eagles – Vitesse – was dan ook niet meer dan een terechte beloning voor de toppers van het Bijzondere Eredivisie-team. De laatste wedstrijddag voor het Bijzondere Eredivisieteam van Go Ahead Eagles  is aanstaande vrijdag (27 mei) bij FC Groningen.

Fotografie (onder): Henny Meyerink

Bijzondere Eredivisie (14) Uitsnede
Terug naar overzicht