Nieuws Algemeen

Bijzondere Eredivisieteam blijft ongeslagen op De Toekomst

Op zondag 2 april speelde het Bijzondere Eredivisieteam van Go Ahead Eagles zijn laatste wedstrijdronde van dit seizoen. Op de dag dat Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst verdienstelijk met 0-0 gelijkspeelde tegen Ajax, namen de Bijzondere Eredivisievoetballers van Go Ahead Eagles het op sportcomplex De Toekomst in Amsterdam op tegen Ajax, Excelsior en De Graafschap. 

Met de bus van de Supportersvereniging vertrokken de spelers al vroeg in de ochtend richting Amsterdam (met dank aan Ensink Personenvervoer). Onder zonnige, maar kille en winderige omstandigheden kwamen de spelers wat moeizaam op gang. Tegen Excelsior werd lang tegen een achterstand aangekeken, maar Cammy van der Burg maakte toch nog de meer dan verdiende gelijkmaker 1-1. Ook tegen Ajax had Go Ahead Eagles een groot veldoverwicht. Net als in de eerste wedstrijd bleek het maken van een doelpunt echter een lastige opgave. Veel onbenutte kansen en de nodige pech zorgden ervoor dat de wedstrijd in 0-0 eindigde. In het laatste duel was het krachtsverschil met De Graafschap te groot, wat een 11-0 overwinning opleverde voor Go Ahead Eagles. Na afloop werd in de kantine nog het laatste kwartier van Go Ahead Eagles – Ajax bekeken, hetgeen nog een bescheiden feestje opleverde na het laatste fluitsignaal. Daardoor verdween de lach écht niet meer van de gezichten van spelers en begeleiding!

Met de wedstrijddag op De Toekomst eindigde een geweldig seizoen in de Bijzondere Eredivisie, met als hoogtepunt uiteraard de wedstrijdronde die in De Adelaarshorst werd afgewerkt. De selectie van het Bijzondere Eredivisieteam bestond dit seizoen uit Angelica Dekker, Amber Ziombra, Dion Nikkels, Jorn Woestenenk, Cammy van der Burg, Mike Klaassen, Stan Hamer, Jay Oldeboer, Milan van der Beek, Wouter Karssenberg, Toine Eefting en Julien Roelfzema.

Terug naar overzicht