Go Ahead Eagles is een club in beweging. Zowel voor als achter de schermen gebeurt er altijd wat op de burelen van De Adelaarshorst. In hun blogs nemen afwisselend technisch manager Dennis Bekking (technisch) en voorzitter Edwin Lugt (algemeen) lopende zaken met jullie door.

Vandaag aflevering 1: Dennis Bekking over onder meer de op handen zijnde transfer van Kenny Teijsse, het gesprek met Leon de Kogel en proefspelers.

Kenny Teijsse
Vandaag was te lezen in de Stentor dat Kenny Teijsse dichtbij een overgang naar een club op het tweede niveau van Amerika is. De club waar het om gaat is San Francisco Deltas. Als clubs zijn we er nagenoeg uit; daarnaast is het wachten op de werkvergunning voor Kenny. Als die niet vóór 1 februari – het einde van onze transferperiode – rond is, kan de deal geen doorgang vinden. Op en top prof als Kenny is, zal hij zich – zoals hij ook zelf zei in de krant – in dat geval voor 100% blijven inzetten voor Go Ahead Eagles. Het is moeilijk te zeggen hoe groot de kans is dat het werkvisum rondkomt. Dat is iets wat buiten ons om gaat.

Leon de Kogel
Vanochtend heb ik met Leon de Kogel gesproken over afgelopen vrijdag. Buiten kijf staat dat zijn uitspattingen niet kunnen. Leon had al eerder zowel aan de supporters via de media als intern zijn welgemeende excuses aangeboden. Hij liet zich leiden door emotie. Ook in het gesprek van vandaag toonde hij zich schuldbewust. We hebben er dan ook voor gekozen Leon niet te beboeten of schorsen. Het allerbelangrijkste is dat Leon weer van waarde is voor Go Ahead Eagles, net als vorig seizoen. Leon is en blijft een belangrijke speler, die na een geweldige jaargang nu even in een moeilijke fase zit. Maar we zijn er met z’n allen van overtuigd dat hij hieruit gaat komen.

Proefspelers
Deze week zijn Jonathan Okita en Quincy Kluivert op proef bij Jong Go Ahead Eagles. Beiden speelden mee in de oefenwedstrijd tegen Jong Cambuur van gisteren. Quincy traint tot het einde van deze week mee; Jonathan heeft zijn proefperiode afgesloten met het duel van gisteravond. Proefperiodes als deze zijn altijd goed om een beeld te krijgen van talenten uit binnen- en buitenland.

Transfers
Afgelopen vrijdag hebben Elvis Manu, Daniel Crowley en Pedro Chirivella hun debuut gemaakt voor Go Ahead Eagles. Hun spel in de wedstrijd onderstreept de indruk die wij van deze jongens hadden en hebben: we zijn erg blij dat we ze konden toevoegen aan onze selectie. Het zijn qua type spelers echt gerichte aanwinsten, die we niet voor niets al vroeg in het ‘window’ hebben gehaald. Met vier duels tegen concurrenten in januari en februari wilden we vanaf het begin van de tweede seizoenshelft met deze gerichte aanwinsten kunnen spelen.

Op het moment dat ik deze blog schrijf is Kevin Brands in onderhandeling met het Turkse Samsunspor. Hij heeft echter meerdere opties. Zo liep hij afgelopen week stage bij Dundee FC in Schotland. Mocht er sprake zijn van een definitieve overgang dan horen jullie dat uiteraard.

Was getekend,
Dennis Bekking

De blogs van Dennis Bekking en Edwin Lugt verschijnen op het moment dat daar aanleiding toe is.