Eerste Selectie

Boyd Lucassen: ‘Zal me altijd blijven inzetten voor het team’

Go Ahead Eagles heeft vandaag helaas geen punten kunnen bijschrijven in de Eredivisie. In de eigen Adelaarshorst bleek Vitesse cijfermatig net iets te sterk: 1-2. Boyd Lucassen startte voor het eerst sinds de uitwedstrijd tegen FC Groningen in de basis doordat Cuco Martina niet fit genoeg was om aan de aftrap te verschijnen.

De rechtervleugelverdediger zag zijn team aan het kortste eind trekken tegen de Arnhemmers. “Voor mijn gevoel had er meer ingezeten. Met name de eerste helft hebben we aardig wat kansen gecreëerd en speelden we ook goed voetbal, maar uiteindelijk waren we steeds te slordig in de eindfase. Uiteindelijk kunnen zij, mede dankzij de individuele klasse van Loïs Openda, dan heel gevaarlijk worden. In de tweede helft krijg je daarna een stuk minder druk op de bal en moesten we door de gewijzigde speelstijl van Vitesse ook onze eigen tactiek aanpassen. We kregen het daardoor de rest van de wedstrijd een stuk lastiger.” Aan het begin van de week wist Lucassen al dat hij vandaag in de basis zou starten. “Dat gaf wel een ontspannen gevoel, want dan kan je echt naar een wedstrijd toewerken”, vertelt de vleugelverdediger. “Het maakt voor mij echter nooit uit of ik in moet vallen of in de basis sta. Ik zal qua gedrag altijd hetzelfde blijven doen en me in blijven zetten voor het team. Al is het natuurlijk altijd lekker als je in de basis mag beginnen. Het voelt toch als een blijk van waardering voor mijn inzet op trainingen en tijdens invalbeurten.”

Go Ahead Eagles Vitesse (1)

Naast het sportieve aspect stond Go Ahead Eagles – Vitesse ook in het teken van de actie voor de stichting Beat Batten en Pleun’s Regenboogijsje. “Heel bijzonder”, aldus Lucassen. “We hebben er gedurende de week ook veel over gesproken met het team. Verder heeft Robert Heukels een prachtige column geschreven en deze – in het Engels – voorgedragen aan de spelersgroep, zodat iedereen het belang van deze dag begreep. Als je kijkt naar vandaag, dan is het alleen maar mooi om te zien hoe positief er is gereageerd op deze actie en hoe betrokken iedereen zich voelde bij de stichting Beat Batten en Pleun’s Regenboogijsje.”

Terug naar overzicht