Twee weken geleden werd zijn komst naar Go Ahead Eagles al aangekondigd, maar sinds gisteren mag Brem Soumaoro zich officieel een Eagle noemen. Gisteren was de 20-jarige controlerende middenvelder in De Adelaarshorst om zijn tweejarige verbintenis met Go Ahead Eagles te ondertekenen.

Brem Soumaoro komt over van FC Twente, waar hij drie jaar geleden als aanvoerder van de A1 de stap maakte naar Jong FC Twente. Met het beloftenteam speelde de Enschedeër met Guinese roots achtereenvolgens in de Jupiler League, de beloftencompetitie en de Tweede Divisie. Daarnaast maakte hij enkele keren deel uit van de wedstrijdselectie van de hoofdmacht.


Brem Soumaoro ondertekent zijn contract met Go Ahead Eagles in het bijzijn van Adrie Steenbergen en Dennis Bekking. (Foto: René Geerars)

Afgelopen seizoen was Brem Soumaoro captain van Jong FC Twente, waar hij werd getraind door Paul Bosvelt. “Onder hem heb ik me verder kunnen ontwikkelen, ook op tactisch vlak”, vertelt Soumaoro over zijn progressie onder Bosvelt, die bij onder meer FC Twente, Feyenoord, Manchester City en Go Ahead Eagles zijn sporen verdiende als controleur. “Mede daardoor kan ik echt puur als verdedigende middenvelder spelen, maar ook als box-to-box-speler. Verdedigend kan ik een wedstrijd echt lezen, zoals dat zo mooi heet; in balbezit moet ik me op dat vlak nog verbeteren. Daarvoor is het belangrijk om echt vast deel uit te maken van een eerste selectie. Ik ben heel erg blij dat Go Ahead Eagles me die kans biedt en kijk er ontzettend naar uit om vanaf komend seizoen de kleuren van Go Ahead Eagles te verdedigen. Ik ga er alles aan doen het vertrouwen en de steun van de fans te winnen.”

Brem Soumaoro poseert met het shirt van Go Ahead Eagles op de Leo Halle tribune. Links Dennis Bekking, rechts zaakwaarnemer Shallon Nkeshimana. (Foto: René Geerars)