In een spectaculair duel werden vanmiddag de punten gedeeld met Almere City FC: 1-1. Go Ahead Eagles vocht zich terug van een 0-1 achterstand en volgens Elso Brito was er nog wel meer mogelijk voor de ploeg van Jack de Gier. “Als je kijkt naar welk team de drie punten verdiende, dan waren wij dat.”

Het was een voetbalwedstrijd zoals een voetbalwedstrijd gespeeld hoort te worden: beide ploegen zochten de aanval en wilden scoren. In totaal vielen er opmerkelijk genoeg slechts twee doelpunten, keurig verdeeld over beide partijen.

Brito: “Gezien de kansen hadden hier meer doelpunten kunnen vallen.” Volgens de linksback had Go Ahead Eagles in ieder geval meer dan één doelpunt verdiend. “Helaas voor ons gaan die ballen er niet in. Jammer, want als dat wel was gebeurd, dan hadden we deze wedstrijd gewonnen. Als je kijkt naar wie hier de drie punten verdienden, dan waren wij dat.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

De 25-jarige Rotterdammer is wel positief over de kansen die Go Ahead Eagles creëerde. “We hebben de supporters laten zien wat we kunnen. Het is dan jammer dat je uiteindelijk niet wint. Maar na de 0-1 achterstand hebben we gelukkig veerkracht getoond.”

Door het 1-1 gelijkspel tegen Almere City FC is Go Ahead Eagles nu al negentien officiële wedstrijden op rij ongeslagen. Een evenaring van het clubrecord. Volgend weekend op bezoek bij FC Den Bosch kunnen de manschappen van Jack de Gier het record aanscherpen en verbeteren. “Mooi dat we het record geëvenaard hebben. Het is nu aan ons om het te verbreken en deze reeks zolang mogelijk voort te zetten”, eindigt Brito.