Nieuws Algemeen

Business Talk: Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen B.V.

In Business Talk laten Business Partners van Go Ahead Eagles dit seizoen hun licht schijnen over de sportieve en zakelijke aspecten van hun partnership met de club. Vandaag: Henri Bril van Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen B.V.

Naam: Henri Bril (53)
Bedrijf: Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen B.V.
Business Partner sinds: 1 januari 2015

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben mede-eigenaar van Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen en woonachtig in die andere mooie Hanzestad: Zutphen! Samen met mijn compagnon Sander Jongsma organiseren wij alles omtrent het Business-voetbalteam van Go Ahead Eagles, waarin we ook beiden actief zijn. Zelf ben ik keeper, al merk ik dat ik in mijn hoofd beter ben dan in de werkelijkheid… Heeft iets met leeftijd te maken, vrees ik, haha. Maar we spelen wel om te winnen, het fanatisme is er bij mij nog niet uit. En ik moet toegeven dat ik dan soms ook nog wel iets te fanatiek kan zijn…

Business Talk Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen

Wat spreekt jou het meest aan om Business Partner te zijn?
Vanuit mijn vorige werkgever was ik sinds 2009 al betrokken bij de club. Daarna heb ik dit via Hanzesteden voortgezet. Buiten het feit dat ik voetballiefhebber ben, is dit voor ons het beste zakelijke netwerk in de regio. Op de Business Events die worden gehouden, merk je dat je veel Businessclub-leden leert kenen buiten je ‘vaste’ groep waar je vaak bij staat. Dat is ook mijn advies aan de overige leden: ga naar de Business Events en leer elkaar kennen. De Business Lounge zelf is gezellig, gasten van andere clubs zijn vaak erg enthousiast. Dat maakt dan ook dat je trots bent op je club.

Wat is je favoriete wedstrijd in De Adelaarshorst ooit?
Dat zijn er best veel. Vorig seizoen tegen Fortuna Sittard en Heracles Almelo; geweldig terugkomen en winnen na een achterstand. Of de wedstrijd tegen Feyenoord in 2013, waarin Marnix Kolder als een beest tekeerging en de gelijkmaker scoorde.

Wie is je meest favoriete speler ooit?
Als keeper zeg ik Stephan Andersen. Hij speelde weliswaar slechts kort bij ons, maar hij was echt een baken van rust en een goede doelman. Ik had hem graag langer bij ons gezien. Als voetballer kies ik voor Iñigo Córdoba, de uitblinker van afgelopen seizoen. Een geweldige voetballer en een spontane vent in de Business Lounge.

Wat wil je samen met Go Ahead Eagles bereiken?
Zakelijk hebben wij een goed netwerk, wij zijn zeer tevreden over de Business Club en de samenwerking met Go Ahead Eagles. Ik verheug me op de nieuwe tribunes. Het is nu al mooi, maar dan is het helemáál genieten, denk ik. Met de extra inkomsten kunnen wij een stabiele Eredivisieclub blijven. Al geldt voor ons als bedrijf, dat wij ook Business Partner blijven indien wij onverhoopt een divisie lager zouden spelen. NAC Breda is hiervan een mooi voorbeeld: ondanks alles bijna altijd volle bak.

Terug naar overzicht