Nieuws Algemeen

Competitieslot nadert voor jeugdteams Voetbalacademie

Met het einde van het voorjaarsseizoen in zicht komen er dit weekend vijf van de zes jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie in competitieverband in actie. Tijdens de laatste wedstrijden van het competitieslot staan er nog de nodige belangen op het spel voor de Eagles-jeugd.

Het voetbalweekend voor de Go Ahead Eagles Voetbalacademie begon vanavond met de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles O18 en Excelsior Maassluis O18. De ploeg van Tristan Berghuis kwam voor rust op een 1-0 voorsprong door toedoen van Milan Berenschot, die een voorzet van Bruno van den Dungen bij de eerste paal tot doelpunt promoveerde. In de tweede helft kwam Excelsior Maassluis O18 echter langszij: 1-1. De bevrijdende treffer kwam vervolgens van Milan Berenschot, die met zijn tweede treffer van de avond de drie punten veilig stelde voor Go Ahead Eagles Onder-18: 2-1.  Door de zege nam Go Ahead Eagles O18 de koppositie in Divisie 4B over van Excelsior Rotterdam O18, dat echter nog wel één wedstrijd tegoed heeft. Voor Go Ahead Eagles Onder-13 wacht morgen een thuiswedstrijd tegen Alphense Boys O13. Op sportpark Zuiderlaan in Twello nemen de nummers 3 en 4 van Divisie 4A het vanaf 11:30 uur tegen elkaar op. Voor beide ploegen betekent winst dat ze aanhaken bij de kampioenskandidaten.

Go Ahead Eagles O18 Excelsior Maassluis O18 (4)

Go Ahead Eagles Onder-14 heeft een lange reis naar het noorden van het land voor de boeg. Om 12:30 uur wordt er op sportpark Corpus Den Hoorn afgetrapt tegen FC Groningen O14. Ook voor Onder-14 zijn de belangen van de wedstrijd groot, want samen met Almere City FC O14 delen zij de koppositie, waarmee het team van Mustafa Aygun op kampioenskoers ligt. In tegenstelling tot Go Ahead Eagles Onder-14 mag Onder-16 zich opmaken voor een rit naar het zuiden van Nederland. In Limburg wacht er een confrontatie met VVV-Venlo O16. Het team van Uğur Yildirim bivakkeert op dit moment in de middenmoot van Divisie 2A. Een overwinning in Venlo zal de ploeg helpen om omhoog te kunnen kijken. Voor Go Ahead Eagles Onder-21 staat een uitwedstrijd tegen Excelsior O21 op het programma. Het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles is samen met FC Emmen O21 en De Graafschap O21 koploper van Divisie 2A. De aftrap van het duel met de Kralingers is om 15:00 uur in Rotterdam.

Terug naar overzicht