Mael Corboz

Voor de Amerikaanse aanwinst Mael Corboz (24) zitten de eerste twee weken in Nederland erop. In de drie oefenwedstrijden tegen SV Terwolde, Voorwaarts Twello en het Sallands Streekteam kwam hij voor Go Ahead Eagles al de nodige minuten in actie.

“Ik ben nu al fan van het voetbal in Nederland”, zegt de middenvelder op het sportpark van SV Heeten direct na afloop van het met 0-4 gewonnen oefenduel tegen het Sallands Streekteam. “Het is technisch, tactisch en met 4-3-3 vaak met aanvallende intenties. Daar houd ik erg van.”

Samen met Nicolas Abdat kwam de geboren Amerikaan deze zomer over van SG Wattenscheid. Op papier is hij een verdedigende middenvelder, maar Corboz heeft aanvallende ambities en scoorde afgelopen zaterdag eenmaal tegen Terwolde. “Ik speel over het hele veld, ben een typische nummer 8”, geeft hij aan. “Vorig seizoen scoorde ik er vijf. Dit seizoen bij Go Ahead Eagles hopelijk iets meer.”

De eerste weken was Corboz tijdens de oefenwedstrijden degene die voornamelijk de vrije trappen en corners nam. “Voor zolang als het duurt”, blijft Corboz bescheiden. “Het gaat op de trainingen goed, dus ik kan ze nemen. Hopelijk blijft dat zo gedurende het seizoen.” Ook de eerste Nederlandse woorden heeft de Amerikaan inmiddels onder de knie. “Maar dat zijn alleen typische voetbaltermen, zoals ‘kappen’ en ‘draaien’, ‘links’ en ‘rechts’. Verder moet ik nog veel leren.”

Klik hier voor het verdere programma van de voorbereiding.

Foto boven: Erik Pasman