Nieuws Algemeen

Dag van de waarheid voor jeugdteams Voetbalacademie

Voor vier van de zes jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie valt morgen de beslissing in de najaarscompetitie. In navolging van Go Ahead Eagles O18 kunnen ook Onder-16 en Onder-14 kampioen worden. Onder-21 kan klassebehoud afdwingen, terwijl Onder-13 op de laatste speeldag een sprong op de ranglijst kan maken die bepalend is voor de sterkte van de divisie waarin het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles tijdens de tweede seizoenshelft uit zal komen.

Sportpark De Muggert in Wesepe is morgen het podium voor de twee oudste jeugdteams van Go Ahead Eagles. Onder-21 staat momenteel met 13 punten op een vijfde plaats in Divisie 2A, die uit acht ploegen bestaat en waarbij de onderste twee teams af zullen dalen naar Divisie 3. Het team van Martijn Jongbloed weet dat het bij een zege op Vitesse O21 definitief verzekerd is van lijfsbehoud en ook na de winterstop uit zal komen in Divisie 2. Bij een gelijkspel of nederlaag is Go Ahead Eagles O21 afhankelijk van de resultaten van de naaste concurrenten FC Den Bosch O21 (6e plaats; 12 punten), VVV-Venlo (7e plaats; 12 punten) en Roda JC O21 (8e plaats; 11 punten). De aftrap van Go Ahead Eagles O21 – Vitesse O21 is morgen om 15:00 uur. Eerder op de dag – om 12:30 uur – staat de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles O18 en Fortuna Wormerveer O18 op het programma op sportpark De Muggert. Twee weken geleden verzekerde het team van Jeroen Spies zich al van het kampioenschap in Divisie 4A, waardoor promotie naar Divisie 3 werd gerealiseerd.

Go Ahead Eagles O18 Hercules O18 (1) Rick Janssen

Op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen staat er morgen nog het nodige op het spel voor Go Ahead Eagles O16 en Go Ahead Eagles O13. Onder-16 verzekerde zich eerder in het seizoen al van promotie naar Divisie 1, het allerhoogste niveau in Nederland. Morgen kan het team van Jip Ellenbroek ook het kampioenschap van Divisie 2A in de wacht slepen. Tegen SC Cambuur O16 volstaat een overwinning of gelijkspel voor de titel, terwijl het bij een eventuele nederlaag afhankelijk is van het resultaat van nummer 2 FC Utrecht O16. De aftrap van Go Ahead Eagles O16 – SC Cambuur O16 is om 12:30 uur. Anderhalf uur eerder – om 11:00 uur – wordt er op sportpark De Zunnebargh afgetrapt voor het duel tussen Go Ahead Eagles O13 en AFC O13, een duel tussen de nummers 7 en 6 van Divisie 2A. Bij winst kan Onder-13 zomaar een paar plekken stijgen op de ranglijst, wat invloed heeft op de sterkte van de divisie waar het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles na de winterstop ingedeeld zal worden.

Go Ahead Eagles O16 Ado Den Haag O16 (1) Carlo Bruil

Uitwedstrijden staan er morgen op het programma voor Go Ahead Eagles O15 en Go Ahead Eagles O14, die beide aantreden tegen hun leeftijdsgenoten van sc Heerenveen. Onder-14 is koploper van Divisie 3A en heeft nog één punt nodig om zichzelf tot kampioen te kronen en te promoveren naar Divisie 2. Onder-15 speelt de laatste wedstrijd in Divisie 1A en zal na de winterstop uitkomen in Divisie 2. Beide duels in Friesland beginnen om 12:00 uur.

Fotografie: Carlo Bruil / Rick Janssen

Terug naar overzicht