Playing for Success Deventer ‘de uitwedstrijd’ stond volledig in het teken van de voetbalsport. De leerlingen van basisschool De Steenuil en Sint Lebuïnusschool werden met de officiële spelersbus van Go Ahead Eagles van school opgehaald en richting sport- en recreatiecentrum De Scheg gebracht waar zij een volledig voetbalprogramma, waarbij samenwerking, eigen verantwoordelijkheid en teambuilding centraal stond aangeboden.

Naast rekenen, taal, ict en de gezonde lunch die de geselecteerde spelers in de rust of voorafgaande de wedstrijd kregen aangeboden is nu ook een sport en beweeg programma ingebracht. Het programma spreekt alleen voetbal taal en alles draait om Go Ahead Eagles.
klik op de foto voor een impressie

In de squash voetbalarena kreeg iedere speler een eigen rol in het team om zo de eigen verantwoordelijkheid op de proef te stellen. Teammanager, aanvoerder, materiaalman en scorekeeper zijn de rollen die verdeeld werden binnen de teams. Bij ieder team liep een Playing for Success assistent trainer die fungeert als trainer/scheidsrechter. Voor de trainers/scheidsrechters is het van belang om de samenwerking en teambuilding te stimuleren. De spelers moesten elkaar helpen en aanmoedigen om de wedstrijd te winnen. Per activiteit waren er punten te verdienen door het team en niet alleen het team met de meeste punten aan het eind van de rit verdiende een prijs, maar ook voor het team met de sterkste teamgeest ontving een prijs weggelegd.
Spelenderwijs en onder leiding van uitblinken doe je zo genoten de selectiespelers van Playing for Success Deventer.

Een andere aanpak is een kans voor open doel.
Eagles4Deventer,GA Eagles en haar partners geloven in het benutten van de club, de spelers, het stadion en de faciliteiten om jongeren een WOW ervaring te geven. Deze ervaring verbonden aan lessen en leerervaringen kunnen kinderen in achterstandssituaties net dat extra zetje geven waardoor hun ontwikkeling positief wordt gestimuleerd. We verbinden leren en ontwikkelen met de uitdagende wereld van het topvoetbal. Het stadion, het topsportklimaat en het succes van de voetballers dragen allemaal bij aan een omgeving die jongeren stimuleert en prikkelt tot betere leerprestaties en tot een trotse fan.

 

klik hier voor een impressie