De Go Ahead Eagles Voetbalopleiding beleefde weer een vruchtbaar weekend. Vier van de zes jeugdteams wonnen hun wedstrijden. Onder-21 won gisteren al; in het zuiden en westen van het land werd dat voorbeeld vandaag gevolgd door Onder-14, Onder-15 en Onder-18. De twee laatst genoemde jeugdteams boekten zelfs hun derde overwinning op rij.

GO AHEAD EAGLES O21 – FORTUNA SITTARD O21 3-0 (2-0)

Doelpuntenmakers Go Ahead Eagles: Thomas Meurs, Olaf Kok, Arantis Roep

Go Ahead Eagles won gistermiddag al met 3-0 van Fortuna Sittard O21. Het wedstrijdverslag van dit duel is hier te lezen.

Tekst gaat verder onder foto.

RODA JC O18 – GO AHEAD EAGLES O18 2-3 (1-1)

Doelpuntenmakers Go Ahead Eagles: Gijs Hovius (2), Vincent Derksen

Go Ahead Eagles Onder-18 won vandaag het uitduel bij Roda JC O18. In Zuid-Limburg eindigde de wedstrijd in 2-3. Voor de ploeg van trainer Dennis van Beukering was het de derde zege op rij. Met tien punten uit vijf duels staat O18 inmiddels op de vierde plaats in Divisie 4B.

Volgens assistent-trainer Jhon van Beukering was het een alles-of-niets-wedstrijd. “We vlogen uit de startblokken. In de tweede minuut scoorde Gijs Hovius de 0-1. Hierna creëerden we kans op kans, maar vergaten we onszelf te belonen. In de voetbalwereld bestaat er een ‘regeltje’. Als je zelf níét scoort, doet de tegenstander dat wél. Roda JC O18 maakte dan ook in de 25e minuut de 1-1.”

Volgens Van Beukering kon de afronding wel wat scherper. “Ik heb de jongens in de rust even toegesproken. We voetbalden erg goed, maar uiteindelijk moet de bal wel het netje in. In de tweede helft werd Gijs Hovius in de zestien aangespeeld. Hij draaide mooi achter zijn standbeen weg en schoot de bal in de uiterste hoek. Niet lang na de 1-2 maakte Vincent Derksen uit een corner de 1-3. Roda JC O18 bleef echter pompen en maakte vijf minuten voor het eindsignaal nog de aansluitingstreffer, maar gelukkig eindigde de wedstrijd in ons voordeel. Al met al een dik verdiende overwinning.”

GO AHEAD EAGLES O16 – N.E.C. O16 0-2 (0-0)

Go Ahead Eagles Onder-16 verloor vandaag van de leeftijdsgenoten van N.E.C. Op sportpark Zuiderlaan in Twello werd het 0-2 voor de Nijmegenaren. Voor Go Ahead Eagles O16 betekende het de eerste nederlaag van dit seizoen. Door de verliesbeurt staat het elftal van Uǧur Yildirim op de tweede plaats in Divisie 3A, één punt onder N.E.C. O16, dat zichzelf door de overwinning de nieuwe koploper mag noemen.

Volgens Yildirim was het uiteindelijk een terechte nederlaag. “N.E.C. was in de duels feller en agressiever. Wij hebben ons niveau vandaag niet gehaald en dat is erg jammer.” Beide ploegen kregen in de eerste helft grote kansen. Mede door goed keeperswerk van O16-keeper Jay Boy Schreuders bleef het voor rust echter 0-0. In de tweede helft had N.E.C. meer het overwicht. Ondanks dat er een doelpunt van N.E.C. werd afgekeurd vanwege buitenspel en één van de Nijmegenaren een rode kaart kreeg voor natrappen, trok Go Ahead Eagles Onder-16 aan het kortste eind. N.E.C. O16 scoorde twee keer, waaronder eenmaal uit een vrije trap.

Tekst gaat verder onder foto.

WILLEM II O15 – GO AHEAD EAGLES O15 0-2 (0-0)

Doelpuntenmaker Go Ahead Eagles: Nesher Meulenbroek (2)

Go Ahead Eagles Onder-15 won vandaag met 0-2 van Willem II O15: de derde zege op rij voor de selectie van trainer Tristan Berghuis. Door de overwinning ging Go Ahead Eagles de tegenstander uit Tilburg voorbij op de ranglijst, waardoor Onder-15 nu met tien punten uit vijf wedstrijden op de vierde plek in Divisie 3A staat.

Volgens Berghuis had zijn team in het begin moeite met de Brabantse opponent. “Het was een gelijkwaardige eerste helft. Willem II begon de wedstrijd erg sterk, we vonden het lastig om in het begin druk te zetten. Maar naarmate de eerste helft vorderde, kwamen we beter in ons spel. We kregen meer grip en lieten het voetbal zien wat wij normaal spelen.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Pas na de rust werd het verschil in Tilburg gemaakt. Berghuis: “De tweede helft begonnen we heel erg goed. We kregen veel kansen en zaten er agressief bovenop. Daarnaast hebben we veel energie in de wedstrijd gestopt. In die fase scoorde Nesher Meulenbroek twee mooie goals. Het laatste kwartier ging Willem II wat opportunistischer spelen, maar we zijn eigenlijk niet meer in de problemen gekomen.”

FC DORDRECHT O14 – GO AHEAD EAGLES O14 2-4 (0-3)

Doelpuntenmakers Go Ahead Eagles: Stijn Hegeman (2), Sven ten Bokum, Eser Gürbüz

Ook Go Ahead Eagles Onder-14 deed vandaag goede zaken. De uitwedstrijd tegen FC Dordrecht O14 werd met 2-4 gewonnen, waardoor de tegenstander uit Zuid-Holland op de eerste competitienederlaag van het seizoen werd getrakteerd door de ploeg van Jip Ellenbroek. Bovendien nam Onder-14 de tweede plaats in Divisie 3A van de Dordtenaren over.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Carlo Bruil)

AJAX O13-2 – GO AHEAD EAGLES O13 10-2 (2-2)

Doelpuntenmakers Go Ahead Eagles: Junior, Boris

Go Ahead Eagles Onder-13 verloor vandaag in Amsterdam van Ajax O13-2. De ongeslagen koploper van Divisie 2A won met 10-2 van de ploeg van Martijn Jongbloed, waardoor Go Ahead Eagles O13 bleef steken op twee punten uit zes wedstrijden.

Ondanks de flinke nederlaag was O13-trainer Martijn Jongbloed positief over het spel van zijn team. “Vandaag hebben wij onze beste helft van het seizoen gespeeld. De eerste helft konden wij koploper Ajax op 2-2 houden. Strijdlust, plezier en een windje in de rug hielpen ons. We wonnen de eerste helft veel duels en konden het veld mooi klein houden met elkaar. Hierdoor konden we op momenten in de omschakeling ook naar voren voetballen.”

De tweede helft verliep voor Go Ahead Eagles O13 een stuk moeilijker. Jongbloed: “Het werd lastiger om in de duels te komen en Ajax kon vrijer voetballen. Uiteindelijk resulteerde dit helaas in te veel tegengoals. Tot het einde heb ik echter wel een heel hard werkend Go Ahead Eagles gezien. Er werd gevochten voor elke meter en dit leidde nog tot een aantal kansen in de tweede helft. Helaas was Ajax O13-2 gewoon een maatje te groot.”

(Foto: Carlo Bruil)